"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

PATOGEN YANG JAHAT

PATOGEN.

Sekali baca bunyi dah seakan macam Pentagon kan? 😂

Patogen ni ape?

Istilah Patogen berasal dari bahasa Yunani Kuno yang bermaksud penyebab penderitaan. Kalau bahasa mudahnya kita panggil bakteria atau virus yang menjadi penyebab kesakitan atau penderitaan.

Apabila patogen ini memasuki tubuh kita, ia akan dihalang oleh dua sistem pertahanan tubuh kita terlebih dahulu.

Pertahan pertama adalah kulit, membran mukus, jus gastrik, air mata, peluh dan air liur. Manakala pertahanan kedua adalah sel-sel darah putih.

Jika patogen ini dapat menembusi pertahanan diri kita yang kedua iaitu sel darah putih maka interferon diperlukan untuk menguatkan pertahanannya semula.

Mana nak dapat interferon ni?

Interferon telah ditemui pada tahun 1954 oleh pakar imunologis iaitu Dr Yasuhiko Kojima. Dr Yasuhiko mengambil masa selama 40 tahun untuk menghasilkan Nutriferon dengan membuat kajian ke atas 200 herba, dan hanya memilih 4 tumbuhan sahaja iaitu biji labu, biji plantago asiatica, honeysuckle jepun dan bunga safflower.

Interferon boleh juga didapati secara suntikan. Kebiasaannya akan diberikan kepada pesakit yang benar-benar memerlukan seperti pesakit kanser, hepatitis B dan lain-lain dengan kos yang sangat tinggi. Bagaimanapun suntikan interferon adalah sangat bertoksik sebenarnya.

Dengan pengambilan Nutriferon, interferon dalam tubuh akan dihasilkan secara semulajadi. Nutriferon® berfungsi di dalam peringkat selular sel melalui dua cara iaitu:

Pertama – mengaktifkan sistem pertahanan imun dengan aktif atau cepat.

Kedua – menggerakkan “pasukan cari dan musnah” dalam sistem imuniti badan.

Selain mengambil Nutriferon untuk tingkatkan pertahanan diri, Ana sekeluarga mengamalkan Vitamin C, Omega Guard dan ESP untuk tingkatkan pertahanan diri.

Antara tanda2 imun anda semakin lemah :-
🌿 kerap demam, batuk dan selsema yg berpanjangan.
🌿 proses pemulihan yang lama dari sebarang penyakit.
🌿 infeksi saluran pernafasan seperti pneumonia dan bronkitis.
🌿 selalu merasa letih atau lelah meskipun telah mendapat rehat yang cukup.
🌿 sakit kepala terus-menerus berserta mata dan hidung berair.
🌿 sering mengalami rasa nyeri pada otot dan sendi.

Jom tingkatkan pertahanan diri kita sekeluarga dengan nutrisi. Bulan ni ada promo Nutriferon tau. Rugi tak grab 😊

#tsunamishaklee
#liveamazing
#shakleeeffect
#2wave

1 comment:

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.