"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Anggur Makanan Sunnah : VIVIX


Bahan utama Vivix Shaklee adalah anggur! Seperti yang kita semua tahu, di dalam Al-Quran telah menyebut tentang anggur lebih daripada 6 kali. Ini bermakna anggur sangat bagus dalam bidang perubatan dan pengamalan kehidupan seharian. Cuma di ingatkan, janganlah ia diperam hingga menjadi sesuatu yang haram (arak).

Anggur Muscadine

Beberapa ayat Al-Quran yang menyebut tentang anggur:

"atau kamu mempunyai sebuah kebun kurma dan anggur, lalu kamu alirkan sungai-sungai di celah kebun yang deras alirannya" (al-isra’ : 91)

"anggur dan sayur-sayuran" (Abasa : 28)

“Apakah ada salah seorang di antaramu yang ingin mempunyai kebun kurma dan anggur yang mengalir di bawahnya sungai-sungai; dia mempunyai dalam kebun itu segala macam buah-buahan, kemudian datanglah masa tua pada orang itu sedang dia mempunyai keturunan yang masih kecil-kecil. Maka kebun itu ditiup angin keras yang mengandung api, lalu terbakarlah. Demikianlah Allah menerangkan ayat-ayat-Nya kepada kamu supaya kamu memikirkannya”. (Al-baqoroh : 266)

“Dia menumbuhkan bagi kamu dengan air hujan itu tanam-tanaman; zaitun, korma, anggur dan segala macam buah-buahan. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar ada tanda (kekuasaan Allah) bagi kaum yang memikirkan”. (Annahl : 11)

“Dan dari buah korma dan anggur, kamu buat minimuman yang memabukkan dan rezki yang baik. Sesunggguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda (kebesaran Allah) bagi orang yang memikirkan”.(Annahl : 67)

“Dan berikanlah kepada mereka sebuah perumpamaan dua orang laki-laki .Kami jadikan bagi seorang di antara keduanya (yang kafir) dua buah kebun anggur dan kami kelilingi kedua kebun itu dengan pohon-pohon korma dan di antara kedua kebun itu Kami buatkan ladang”.(Al-Kahfi : 32)

“Lalu dengan air itu, Kami tumbuhkan untuk kamu kebun-kebun kurma dan anggur; di dalam kebun-kebun itu kamu peroleh buah-buahan yang banyak dan sebahagian dari buah-buahan itu kamu makan”(Al-Mu’minun: 19)

“Dan Kami jadikan padanya kebun-kebun kurma dan anggur dan Kami pancarkan padanya beberapa mata air” (Yasin : 34)

“(yaitu) kebun-kebun dan buah anggur”.(Annaba’ :32)

“Dan Dialah yang menurunkan air hujan dari langit, lalu Kami tumbuhkan dengan air itu segala macam tumbuh-tumbuhan maka Kami keluarkan dari tumbuh-tumbuhan itu tanaman yang menghijau. Kami keluarkan dari tanaman yang menghijau itu butir yang banyak; dan dari mayang korma mengurai tangkai-tangkai yang menjulai, dan kebun-kebun anggur, dan (Kami keluarkan pula) zaitun dan delima yang serupa dan yang tidak serupa. Perhatikanlah buahnya di waktu pohonnya berbuah dan (perhatikan pulalah) kematangannya. Sesungguhnya pada yang demikian itu ada tanda-tanda (kekuasaan Allah) bagi orang-orang yang beriman”.(Al- An’am : 99)

“Dan di bumi ini terdapat bagian-bagian yang berdampingan, dan kebun-kebun anggur, tanaman-tanaman dan pohon korma yang bercabang dan yang tidak bercabang, disirami dengan air yang sama. Kami melebihkan sebahagian tanam-tanaman itu atas sebahagian yang lain tentang rasanya. Sesungguhnya pada yang demikian itu terdapat tanda-tanda (kebesaran Allah) bagi kaum yang berfikir”. (Ar rad : 4)

Subhanallah. Allah telah menggalakkan kita mengambil anggur sebagai amalan kesihatan selama ini. Bukankah ini peluang yang baik untuk kita? Terciptanya Vivix Shaklee adalah harapan untuk kita menjana kehidupan yang sihat.

Vivix Shaklee

Vivix Shaklee mengandungi anggur muscadine di mana HANYA terdapat di area Amerika. Jadi Shaklee mengambil peluang ini untuk memberikan kita peluang untuk menjadi sihat. Apa manfaat anggur ni?

😃Mengurangkan risiko sakit jantung.

😃Menjaga kesihatan pankreas dan ginjal.

😃Meredakan migrain / sakit kepala.

😃Mengatasi gangguan pencernaan dan sembelit.

😃Mengurangkan kadar kolestrol.

😃Anti-oksidan yang tinggi daripada Vitamin C dan E.

😃Mempunyai resveratrol yang mampu mencegah kanser

😃Bantu menurunkan berat badan.

Banyak faedah pengambilan anggur ni ya.


VIVIX mampu bertahan selama 2 bulan, inshaAllah ia mampu memberikan impak yang besar untuk kesihatan anda.

Jika berminat untuk membeli dengan harga ahli, anda boleh mendaftar sebagai ahli.

Za +6018-2003707 @ 017-2187915

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.