"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

TIPS MEMILIH SHAWL ATAU HIJAB

APA YANG PERLU ANDA TAHU KETIKA BERHIJAB?

Ada sahabat yang join kelas grooming whatsapp kat za. So di sini za share ye. Copypaste balik aje ni  ;)

1. Berhijab mengikut bentuk wajah. Kenali jenis bentuk wajah sama ada bulat, panjang, bujur. Kalau kena cara yang betul, ia dapat menyerlahkan bentuk wajah.

2. Jangan saratkan penampilan hijab dengan saratkan pemakaian aksesori yang sarat sehingga kelihatan "bulky". Cukup dengan pin dan keronsang.

3. Buntu dengan gaya lilitan yang sama? Apa kata gabungkan dua helai hijab dan cipta satu gaya yang unik. Lebih stailo.

4. Gunakan hijab yang materialnya lembut serta ringan. Seperti shifon dan kapas. Kapas akan menyerap peluh manakala shifon sesuai jika digayakan dengan lilitan "loose" dan beralun.

5. Kalau berhijab jangan lupa pemakaian anak tudung atau "inner" ya. Terdapat pelbagai "inner" yang boleh digayakan. Dari yang berwarna, polos atau bercorak.

6. Bagi yang muka berbentuk bulat. Hindarkan hijab bermotif sarat. Cuba untuk meluaskan dahi serta pastikan hijab sesikit menutupi pipi, untuk efek muka yang lebih panjang.

Sekian, sampai sini dulu.

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

1 comment:

  1. At the time, a wagon wheel was used, supported horizontally by a pin on which an arrow was mounted. The wheel was divided into different sectors on which Roman soldiers might bet as the wheel would spin. This game 원 엑스 벳 underwent a number of} modifications within the centuries that followed while sustaining similar guidelines. Outside Bet — A bet made on a larger group of numbers, corresponding to purple or black.

    ReplyDelete

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.