Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

SUPER DETOX PROGRAM: CARA NYAHTOKSIN untuk lebih sihat

Pernah dengar tak pasal DETOX? Ramai menyebut-nyebut pasal DETOX atau dalam bahasa kita dipanggil NYAHTOKSIN. Apa sebenarnya detox ni ye?

Secara normal, hari-hari badan kita akan menyingkirkan toksin melalui peluh, najis dan air kencing. Pembuangan toksin dari badan adalah perlu bagi bagi memastikan tubuh badan kita berfungsi secara normal

Dari mana datang toksin?

Toksin pada badan kita datang samada dari persekitaran atau dari dalam badan kita sendiri. Ia masuk ke dalam badan melalui macam-macam cara seperti :

UDARA : udara yang mengandungi asap, bahan kimia, racun dan bahan cemar lain disedut masuk ke dalam badan

MAKANAN/ MINUMAN : makanan atau minuman yang tidak bersih atau dimasak mungkin mengandungi  sisa racun,  bahan kimia dan sebagainya. 

UBATAN : Ubatan sintetik dan vaksin juga boleh menyebabkan toksin bertambah dalam badan. 

RADIASI : pendedahan terhadap sinar x-ray, bahan radioaktif dan gelombang mikro

MAKANAN TIDAK HADAM : makanan yang tidak hadam dan tinggal akan usus akan mengalami tindakbalas biokimia dan meracuni tubuh anda dari dalam

DEHIDRASI dan MALNUTRISI : kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan tindakbalas enzim, sistem imun dan saraf yang meracuni sistem manusia

Tanda-tanda anda perlu DETOX

Masalah penghadamanSembelitSakit kepalaJerawatPenuaan pra-matangLetihBerat badan berlebihanInsomnia

Cara & Langkah-langkah DETOX 

Bagi membersihkan tubuh dari toksin secara semulajadi, dicadangkan supaya kita mengikuti langkah berikut :

PUASA - rehatkan sistem badan, puasa dapat membantu proses detox

DETOX hati - rangsang hati anda untuk membuang toksin yang terkumpul dengan cara mengurangkan pengambilan kaffein, alkohol, garam, gula, makanan diproses dan sbagainya. Pengambilan sesetengah herba seperti teh hijau, bawang putih, kunyit, sayuran seperti brokoli dan artichoke,  cendawan reishi, milk thistle, dandelion root dan sebagainya

DETOX Sistem Penghadaman - ambil makanan yang tinggi serat (fiber) seperti sayuran dan buahan segar, gandum, oat, alfalfa, jus limau dan buahan berries.

DETOX melalui kulit -  minum air yang ditapis lebih banyak dari biasa, lakukan senaman secara teratur bagi menggalakkan pengeluaran peluh, nikmati sauna dan mandian wap 2-3 kali seminggu.

MAKANAN BERKHASIAT - setelah melalui proses detox, kawal pemakanan anda dengam mengambil makanan yang berkhasiat, mengambil makanan tambahan dan vitamin  dan menggunakan sistem penapis air yang baik

Detox dengan SHAKLEE!

Shaklee mencadangkan pengambilan beberapa rangkaian produknya untuk membantu proses detox bagi melancarkan proses membuang toksin dan bahan buangan. Berikut adalah rangkaian produk untuk anda : 

Alfalfa Complex (Detox seluruh tubuh) : Herba yang kaya dengan pelabagai nutrisi dan digelar 'Raja Segla Tumbuhan'. Membantu proses detox hati, darah dan usus. Beralkali tinggi dan membantu meneutralkan keasidan badan, membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol, membantu merawat masalah penghadaman dan banyak lagi.

DTX Complex (Detox hati) : Campuran 6 herba yang terkenal dalam kesihatan hati iaitu  biji benih milk thistle,  kunyit, artichoke, cendawan Reishi, dandelion dan biji benih schizandra chinensis. Membantu mengekalkan aliran hempedu, membina semula sel-sel hati, meningkatkan penghasilan enzim untuk proses detox hati, melindungi hati dari toksin dan merawat masalah hati 

Garlic (Detox darah) : dibuat dari bawang putih premium yang dirumus bersama ekstrak herba rosemary & spearmint. Membantu meningkatkan sistem penghadaman, mengeluarkan logam berat dari dalam darah, antibiotik semulajadi meningkatkan sistem imun tubuh

Herblax (Detox usus) : Gabungan 9 herba semualajadi - daun alfalfa, daun jati cina (senna), biji adas manis cina (anise seed), bunga mallow biru (Blue malva),  kulit kayu buckthorn, akar likoris, biiji jintan manis (fennel), akar rhubarb & akar Culver's. Membantu membersihkan usus dari najis lama yang tertinggal, membantu pergerakan semulajadi usus & melegakan sembelit.

Vivix Shaklee : Minuman kesihatan yang kaya dengan anti oksidan yang dihasilkan daripada ekstrak Anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry dan Polygonum Cuspidatum yang mengandungi resveratrol dan beberapa ramuan lain yang semulajadi. Ia merupakan suplemen anti penuaan tahap sellular yang terbaik di dunia. Sementara badan sudah mula detox, Vivix membantu untuk memberi tenaga dan daya penyerapan nutrisi terbaik dengan membaiki hingga ke DNA SEL.

Program Super Detox Dengan Vivix Shaklee adalah program untuk menyahtoksin yang dilakukan selama 14 hari berturut-turut untuk tujuan “PEMBERSIHAN” organ, darah dan sel-sel badan. Ia bukan sahaja semata-mata untuk membuang toksik, malah Vivix Shaklee membantu membaiki sellular DNA kita, melambatkan penuaan tahap sellular, menggalakkan pembentukan mitochondria (pusat yang menghasilkan tenaga untuk sel) serta melambatkan pembentukan protin AGE yang boleh menyebabkan kerosakan dan menganggu keutuhan sel sedia ada.

14 Kebaikan Program Super Detox Dengan Vivix Shaklee

1. Mengeluarkan dan membersihkan kotoran termasuk bahan toksik dan beracun dari sistem tubuh.

2. Memperbaiki aliran darah ke organ-organ dalam badan.

3. Kulit wajah lebih cerah, bersih dan berseri ‘glowing’.

4. Memperbaiki masalah penglihatan dan penghadaman.

5. Mendapat tidur yang baik dan berkualiti.

6. Membantu menurunkan berat badan dan dalam masa yang sama merendahkan paras kolesterol LDL.

7. Memperbaiki dan memperbaharui sel dari tahap sellular. Kulit kelihatan lebih bermaya dan segar.

8. Kelihatan lebih muda dari usia sebenar ‘Awet Muda’.

9. Memberikan perlindungan anti oksidan serta melambatkan penuaan.

10. Badan berasa lebih ringan, sihat dan bertenaga dari sebelumnya.

11. Menyokong kesihatan otak, jantung dan sendi.

12. Meningkatkan tahap imun badan dari serangan penyakit.

13. Mengurangkan simptom lelah, batuk, selesema dan sesak nafas.

14. Menggalakkan kesihatan yang lebih baik secara menyeluruh.

Ini adalah sebahagian dari Testimoni Program Super Detox Dengan Vivix Shaklee 

Testimoni Vivix 1 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 2 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 3 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 4 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 5 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 6 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 7 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 8 : Super Detox Dengan Vivix (Sebelum) 
Testimoni Vivix 9 : Super Detox Dengan Vivix (Selepas) 
Testimoni Vivix 10 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 11 : Super Detox Dengan Vivix  
Testimoni Vivix 12 : Super Detox Dengan Vivix  

Artis pun ramai yang ambil Vivix antaranya Rita Rudaini dan Ayu Raudah. Jadi tak hairanlah kenapa kulit mereka gebu dan berseri-seri sentiasa.

Banyak lagi Khasiat dan Kebaikan Vivix Shaklee untuk kesihatan dan kecantikan

Bila waktu terbaik detox?

Sebenarnya kita boleh melakukan detox pada bila-bila masa. Badan kita bukan kereta yang perlu ada jadual penyelenggaraan. Cuma yang penting, bila badan rasa tidak selesa, dan timbul simptom-simptom seperti sakit kepala, berat badan berlebihan, tidak hadam, keletihan, sukar tidur dan jerawat - mungkin kita perlukan detox. Pakar nutrisi mencadangkan supaya seorang individu dewasa melakukan detox menyeluruh sekurang-kurangnya setahun sekali. Tapi, sebaiknya anda lakukan mengikut keperluan.

Jika anda jarang-jarang melakukan proses detoksifikasi, disarankan anda melakukannya selepas musim perayaan kerana pada masa inilah anda akan mengambil makanan yang berpotensi mentoksikkan badan dalam jangka masa pendek dan panjang. Makanan manis, berlemak, berminyak, makanan tersedia yang mungkin dicemari yis dan parasit banyak dihidangkan di rumah terbuka dan jamuan-jamuan.

Jangan tunggu lagi, jom detox sekarang!

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 " detox"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura

BETUL KE PRODUK SHAKLEE DAH HABIS TARIKH PUN MASIH BOLEH DIMAKAN?


Assalamualaikum semua,

Pada bulan September 2014 yang lalu, Shaklee ada buat promotion Meal Shake buy 3 Free 1. So ramai lah yang dok beli. Tapi ramai customer yang isu tentang tarikh luput sampai bulan April 2015 je.

Kalau ikutkan, 1 canister tu, kalau consume secara konsisten, akan habis dalam tempoh sebulan. So should be takde isu kalau expired bulan April 2015. Tapi, tu kalau yang beli masa tu la. Tapi ada SID (pengedar SHAKLEE) yang buat stok Meal Shake ni. Ia menjadi isu bila stok masih belum terjual bila menghampiri April 2015.

So ramai SID yang merungut rugi sebab customer tak mau beli sebab dah nak expired. So, dalam entry ni, saya nak beri pencerahan tentang isu ni. Harap semua dapat fahamkan apa yang saya nak share ni.

BEST BEFORE VS USE BEFORE 

Sebelum saya cerita detail, saya nak share dengan anda, apa beza antara Best Before/Best By (Elok Sebelum) dengan Use Before (Guna Sebelum).


Untuk pengetahuan anda semua, produk Shaklee adalah produk yang dihasilkan 100% dari bahan-bahan semulajadi. Tiada bahan perasa atau pewarna tiruan yang digunakan dalam penghasilan semua produk nya.

 

Guna Sebelum/Use By - Produk tenusu

Untuk produk yang tertera tarikh Guna Sebelum/Use By, selepas tarikh tersebut, produk itu mestilah dibuang dan tidak boleh dimakan kerana ia berbahaya untuk dimakan.


Best By - Di bawah canister Performance Drink Shaklee


Untuk pengetahuan anda, semua produk Shaklee adalah di dalam kategori Elok Sebelum/Best Before/Best By. Bermakna ia secara umumnya selamat dimakan selepas tarikh yang tertera.


Selagi ia tidak berbau pelik atau nampak semacam. Ia mungkin tak lagi rasa enak, tapi anda masih boleh buat keputusan untuk memakannya atau tidak.

Sama la macam makanan yang kita masak kan. Macam mana cara kita nak tau yang makanan tu masih elok? Kita akan bau dulu, kalau bau masih ok, then kita akan rasa pula. Kalau rasa masih ok maknanya makanan tu masih elok. Tapi kalau bau dah tak elok, kita akan decide untuk buang.

Samalah konsep dalam produk-produk Shaklee ni. Untuk kes macam Meal Shake, Cinch Shake dan Performance Drink, saya sendiri pernah consume yang dah tamat tarikh tu. Tapi saya simpan dalam fridge.

Kalau tengok kat bawah canister, semua akan tertera Best By. So far yang saya consume tu dah lebih 3 bulan dari tarikh yang tertera. Alhamdulillah, bau dan rasa masih elok dan masih sama seperti sebelum tarikh luput. 

Saya ada merujuk kepada seorang sahabat yang bekerja dalam bidang pembuatan makanan. Dan beliau maklumkan bahawa natural produk memang tiada expiry date. Unless ia berubah bentuk, bau dan rasa. 

Sebab natural source tidak akan ada sebarang chemical reaction unless ada contamination during handling. Jadi saya harap penjelasan ini akan beri sedikit pencerahan kepada anda semua tentang isu ini. 

Kaedah yang terbaik adalah, simpan di dalam fridge dan ia akan berada di dalam keadaan baik dalam tempoh 3 bulan selepas tarikh luput. Boleh dimakan tanpa was-was. Tapi selepas dari 3 bulan tu, anda kena alert untuk tengok struktur, bau dan rasa. Kalau dah tak ok, maknanya kena buang. 

 * Jika anda rasa entri ini memberi manfaat buat anda dan orang ramai di luar sana, sila tekan butang LIKE dan dipersilakan SHARE. Semoga ilmu ini dapat dipanjangkan dan menjadi salah satu pencen kubur kita semua.
  
Thanks for reading! 

Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga? 

Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?
Hubungi saya untuk:- 

FREE CONSULTATION 

AFFORDABLE PRICE and

BUSINESS OPPORTUNITY WITH SHAKLEE!!!




Za +6018-200 3707 / +6017- 218 7915

Kebaikan dan Manfaat Ostematrix


Entri kali ni nak cerita mengenai Kebaikan Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni sebenarnya Kalsium yea. Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium perlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium di dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima yang menyeluruh. 



Apa pula Kandungan dalam Ostematrix:

Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap

Magnesium (400mg) - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya

Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium

Boron - Bantu dalam metabolisme tulang

Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang  


Manfaat Ostematrix

Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihatMengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)Memulihkan kekejangan dan kebas-kebasMeringankan stressMenstabilkan tekanan darahMelegakan sakit ketika haidMembantu dalam masalah gastrikPenting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksiMengurangkan risiko praeklampsiaMembantu mengurangkan sakit belakangMengurangkan risiko osteoporosisMembantu mengurangkan kebas dan sesemutMembantu melegakan sembelitMembantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecahMembantu masalah kolestrolMenggalakkan kulit yang cantikMelegakan sakit-sakit sendiMembantu mengurangkan risiko penyakit jantungMembantu melembutkan najisMembantu mengatasi migrainMembantu masalah buasir

Perkara menarik mengenai OSTEMATRIX

Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.Tidak berbauTidak mempunyai rasaTiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Cara-cara pengambilan Ostematrix:

Ambil 4 biji sebelum tido.

Sebotol mengandungi 120 biji ostematrix

Tanda-tanda Kekurangan Kalsium

Kerap sakit gigi

Gusi Berdarah

Kejang Otot

Rambut kasar

Tumit pecah/ kasar

Kuku rapuh

Kebas kaki dan tangan

Kulit kering

Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix

Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat

Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix

Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu

Ibu Mengandung untuk pembentukan tulang bayi dalam kandungan 

Mereka yang mengalami masalah sembelit

Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi

Mereka yang kerap lesu/letih

Mereka yang selalu kekejangan otot


Menarik kan Ostematrix nie...mesti cuba untuk mereka yang belum pernah mencuba...

Apa kata mereka yang sudah merasai khasiat ostematrix:-





>>>Saya adalah pengedar Sah Shaklee (ID 916981 )

>>>Cash On Delivery untuk customer sekitar Sijangkang dan Telok Panglima Garang.

>>>Penghantaran terus ke depan pintu rumah anda melalui City Link, Pos Laju dan Gdex

>>>Anda boleh hubungi saya melalui:-

@@PM ke fanpage: www.facebook.com/ - sila klik 'like' dan 'turn on Notification' untuk info terkini

@@PM ke FB saya: www.facebook.com/lovelyfaizah

@@SMS/ WHATSAPP: 0182003707 / 0172187915 )

@@Email: faizah85@gmail.com

@@Blog: www.lovelyzaiz.com 

Apa yang anda akan dapat sekiranya menjadi Customer saya?

1.            FREE CONSULTATION Selepas pembelian

2.            Jemputan Ke group Ekslusif khas untuk customer customer kami

Anda juga boleh mendapatkan info mengenai HQ Shaklee di:-

1.            www.shaklee.com.my (PENDAFTARAN AHLI SHAKLEE BARU DENGAN PENAJA 916981 FAIZAH AMAT SAHRI)

2.            untuk yang sudah menjadi ahli, bolehlah layari www.shaklee2u.com.my (khas untuk ahli shaklee sahaja)

Terima Kasih 



Credit: kedaivitaminfatin.blogspot.com

Best Sangat ke ESP ni?

Ada orang pm saya pulak bertanya Best sangat ke ESP ni?

Bagi saya memang best lah! Apa tak best nya kalau dengan pengambilan konsisten boleh dapat macam-macam.

Antaranya

💪🏻 Rasa lebih bertenaga dan tak rasa letih pun walaupun seharian sibuk buat macam-amacam kerja
👸🏻 Kulit makin gebu dan lembut. Malah warna kulit juga semakin sekata.
👣 Tumit kaki yang dulu pecah-pecah kini licin macam kaki baby.
🐼 Mata yang dulu macam panda kini hilang dan semakin berseri
🕵 Suami yang dulu boroi kini sasa untuk dipeluk. 
🍝 Kalau dulu asyik lapar sahaja, kini dah boleh kawal pemakanan secara sihat.

Eh banyak lagi lah. Sebab tu lah ESP ni antara Barang Panas di Malaysia.

Nak cuba? PM saya sekarang

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 " Esp"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

DIET seimbang


Seringkali kita dengar jika mengajak teman -teman makan ayat yang keluar dari mulut mereka ialah "Aku diet"

Kononnya tak mahu makan kerana mahu kelihatan kurus. Setuju?

TAHUKAH ANDA maksud diet adalah sesuatu pilihan makanan, yang dipilih atau ditentukan khas untuk meningkatkan atau memperbaiki keadaan kesihatan seseorang atau untuk menghalang atau merawat penyakit.

Sebagai contoh "Diet rendah gula" untuk mencegah atau mengawal penyakit diabetes.

Kesilapan memahami maksud diet ini secara tidak langsung telah membawa kita kepada amalan diet yang tidak sihat.

Bila sebut "diet" ramai yang akan fikir, jangan makan untuk kelihatan kurus.

Diet yang seimbang adalah dengan mengambilan makanan yang mengandungi semua nutrient seperti protein, karbohidrat, lemak, vitamin, garam mineral, air dan pelawas dalam kuantiti yang diperlukan.

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

Nak kurus dengan sihat?

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "kurus "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Masa Terbaik Minum Air yang Betul

IMPAK MINUM AIR YANG BETUL

💧Dua gelas air selepas bangun tidur membantu menggiat organ dalaman

💧 Satu gelas air sebelum makan bantu proses hadam makanan

💧Satu gelas air sebelum tidur dapat mengelak dari diserang angin ahmar dan jantung

💧 Satu gelas air sebelum mandi, bantu turunkan tekanan darah

Nak dapatkan produk shaklee?

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "Shaklee "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

7 Tips Tingkatkan Daya Fokus Anak Semasa Belajar

Ramai ibu bapa merungut anak mereka kurang fokus semasa belajar. Hanya boleh bertahan untuk tempoh masa tertentu sahaja.

Sebenarnya fokus anak-anak ini boleh dibentuk dari masa ke masa. Antara tips dan cara yang boleh di lakukan ialah:

1. Matikan semua alat elektronik. Yang ni sangat penting. Sorokan gadget-gadget. Cuba amalkan tips pertama ni, fokus anak akan naik berlipat kali ganda.

2. Strategi pembelajaran yang menyeronokkan. Ringkaskan ilmu yang nak diberi. Jadikannya dalam bentuk yang santai dan menggembirakan. Senyum dan jangan marah. Ini juga sangat penting. Jangan jadikan belajar satu yang membebankan.

3. Tempat belajar yang tenang dan nyaman. Minda anak suka kepada suasana tenang. Semakin tenang, semakin mudah fokus.

4. Rehat yang cukup. Bila mereka cukup rehat, minda mereka akan bersedia terima apa jua maklumat baru. Jika mereka letih, gunalah strategi mak nenek apapun, ianya takkan menjadi.

5. Minum banyak air. Air adalah nyawa bagi otak. Otak akan lesu jika air kurang. Air yang cukup menyebabkan otak akan lebih mudah fokus.

6. Peraturan dibuat bersama. Apabila ibu bapa mahu menetapkan waktu belajar, bermain atau rehat, cuba babitkan anak-anak dalam mengaturnya. Minta pandangan dan persetujuan mereka.  Peraturan yang dibuat bersama lebih mudah diikuti dan dipatuhi berbanding datang dari ibu bapa.

7. Nyatakan ganjaran. Memberikan ganjaran setiap kali anak-anak berjaya mendapat markah atau kedudukan baik dalam peperiksaan mendorong mereka belajar.  Ibu bapa perlu bijak memikirkan apa bentuk ganjaran disukai anak dan mampu membuatkan mereka bersemangat belajar.  Ganjaran yang diberikan itu mestilah sesuatu yang jelas dan boleh digambarkan.

Pengambilan Omega dan Lecithin membantu anak-anak untuk lebih fokus.

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "omega lecitin "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar Shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

19 KHASIAT TOMATO YANG PERLU ANDA TAHU

1. Mengurangkan Risiko Masalah (Sakit) Jantung

2. Kaya Dengan VItamin Dan Mineral

3. Tomato Boleh Mengurangkan Kesan Buruk Merokok

4. Menambah Rasa Secara Semula Jadi

5. Banyak Kandungan Fitonutrien

6. Memperbaiki Sistem Penghadaman Dan Elak Sembelit

7. Kurangkan Bahaya Pengambilan Ubat Statin

8. Mencegah Masalah Buah Pinggang dan Batu Karang

9. Jaga Kesihatan Rambut

10. Kulit yang Lebih Sihat

11. Kesihatan Tulang

12. Meningkatkan Sistem Imun Badan

13. Mengurangkan Risiko Darah Beku

14. Mencepatkan Pembakaran Lemak

15. Melindungi Mata dan Penglihatan

16. Menjauhkan Anda Daripada Strok

17. Menstabilkan Biokimia Badan Bagi Pesakit Kencing Manis

18. Mengurangkan Risiko Kanser Prostat

19. Mengurangkan Risiko Kanser Payu Dara

Wah! Lepasni boleh lah bersemangat makan tomato ni. ;)

NAK ORDER PRODUK SHAKLEE?

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "SHAKLEE"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Tips hilangkan parut

MALUNYA ADA PARUT
.
Pelbagai punca yang boleh meninggalkan cela atau parut antaranya
.
🤐 Kemalangan
🤐 Jerawat
🤐 Chicken Pox
🤐 Luka Pembedahan
🤐 Stretch Mark
.
Parut memang memalukan dan boleh menyebabkan kita rasa rendah diri. Berita baik untuk anda yang mempunyai masalah parut ini.
.
Vitamin C SR, Vita E Complex dan ESP boleh mengembalikan keceriaan dan meratakan kesan parut anda.
.
😀 Vita C SR Plus penting untuk pertumbuhan tisu, membantu membaik pulih tisu, merangsang kesihatan dan kecantikan kulit melalui penghasilan kolagen.
.
😀 Vitamin E membantu memelihara sel-sel yang sentiasa terdedah kepada radikal bebas agar tidak rosak. Ia juga membantu memperbaiki tekstur kulit, tona kulit yang tidak sekata, mengelakkan penuaan awal dan membantu masalah parut.
.
😀 ESP membantu memperbaharui sel kulit dan penghasilan sel kulit baru yang sihat. Jadi no more dead cells atau sel mati yang diulang copy banyak kali.
.
Hubungi saya untuk mendapatkannya dan konsultasi PERCUMA.
.
========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl
.
SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "hilang parut "
.
(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)
.
Pengedar Shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

TIPS MEMILIH SHAWL ATAU HIJAB

APA YANG PERLU ANDA TAHU KETIKA BERHIJAB?

Ada sahabat yang join kelas grooming whatsapp kat za. So di sini za share ye. Copypaste balik aje ni  ;)

1. Berhijab mengikut bentuk wajah. Kenali jenis bentuk wajah sama ada bulat, panjang, bujur. Kalau kena cara yang betul, ia dapat menyerlahkan bentuk wajah.

2. Jangan saratkan penampilan hijab dengan saratkan pemakaian aksesori yang sarat sehingga kelihatan "bulky". Cukup dengan pin dan keronsang.

3. Buntu dengan gaya lilitan yang sama? Apa kata gabungkan dua helai hijab dan cipta satu gaya yang unik. Lebih stailo.

4. Gunakan hijab yang materialnya lembut serta ringan. Seperti shifon dan kapas. Kapas akan menyerap peluh manakala shifon sesuai jika digayakan dengan lilitan "loose" dan beralun.

5. Kalau berhijab jangan lupa pemakaian anak tudung atau "inner" ya. Terdapat pelbagai "inner" yang boleh digayakan. Dari yang berwarna, polos atau bercorak.

6. Bagi yang muka berbentuk bulat. Hindarkan hijab bermotif sarat. Cuba untuk meluaskan dahi serta pastikan hijab sesikit menutupi pipi, untuk efek muka yang lebih panjang.

Sekian, sampai sini dulu.

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Tekanan Hidup

Assalamualiakum.

Isnin datang lagi! Ada orang tertekan bila hari isnin menjelma.

TAHUKAH ANDA lebih daripada 20 juta orang dewasa Amerika mempunyai gangguan mood dan 40 juta mengalami gangguan keresahan.

Dan statistik ini TIDAK termasuk orang yang mengalami masalah kemurungan sekali-sekala sahaja.

Fakta yang sangat menakutkan. Sebenarnya dengan keadaan dunia dan Malaysia hari ini, tidak mustahil saban hari semakin ramai yang mengalami maslah kemurungan ini.

Tekanan kerja, tekanan ekonomi, tekanan keluarga boleh buat seseorang itu terus berada dalam mood tertekan. 

Kajian juga menunjukan bahawa kos rawatan untuk masalah kemurungan ini agak tinggi sebenarnya.

Oleh kerana itu, pengambilan supplement sangat-sangat membantu untuk memastikan seseorang itu berada dalam emosi dan mood yang tenang.

Pengambilan B Complex dapat membantu mengatasi maslah kemurungan ini. Bantu untuk melawan tekanan dan memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

❤Dapatkan "B comp " dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "B comp " dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "B comp " dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "B comp  "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Kedinginan Seksual Suami Isteri

Dalam kesibukan dunia hari ini. Banyak perkara yang kadang kala kita terlepas pandang begitu sahaja. Semua mahu cepat dan pantas. "Touch n Go"

Kehidupan bekeluarga adakalanya hilang seri dek kerana kekalutan duniawi. Fitrah hidup berpasangan. Akan ada pasang surutnya. Yang dirisaukan bila kerap sangat surut sampai dah tiada "feel"

Kedinginan dalam rumah tangga adalah perkara biasa hari ini. Dek kerana kepenatan melayan rutin kehidupan, kerja yang bertimpa-timpa di pejabat, strees dengan masa yang asyik sahaja tak cukup, di tambah dengan anak yang kerap meragam.

Secara tidak sedar kesannya membawa kepada keletihan melampau sama ada dari segi lahir dan batin.

Sehingga mengakibatkan kesuraman dalam kehidupan berumahtangga. Awas! Jangan biarkan ianya berlarutan kerana banyak padah menanti di hadapan sana.

Saya ada solusi untuk membantu anda mengembalikan kecerian hidup berumahtangga.

Pernah dengar Vitamin Cinta? Pernah dengar tapi tak tahu apa?

Vitamin E atau lebih dikenali sebagai Vitamin Cinta memainkan peranan yang penting untuk kesihatan seksual.

Ia dapat membantu menghasilkan hormon seks serta merangsang libido. Ia membantu untuk membekalkan lebih tenaga (seksual) sama ada kepada suami atau isteri.

Vitamin E juga mampu menstabilkan hormon seks atau kewanitaan. Terutama bagi ibu menyusu yang mempunyai kandungan hormon prolaktin (hormon menyusu) yang tinggi.

Untuk penerangan lebih lanjut. Jom kita bisik-bisik.

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

❤Dapatkan "Vitamin e" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "Vitamin e" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "Vitamin e" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA


========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 " Vitamin e"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

DAPATKAN VITAMIN C

TAHUKAH ANDA sebiji Vitamin C SR bersamaan dengan 7 biji 1/2 buah oren?

TAHUKAH ANDA VItamin C SR merupakan satu rumusan unik yang membolehkan pelepasan Vitamin C secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.

TAHUKAH ANDA Vitamin C SR mengandungi bahan semulajadi seperti bioflavonoids, hesperidin dan rose hips untuk meningkatkan fungsi vitamin C.

TAHUKAH ANDA kesan sampingan yang anda boleh dapat dari pengambilan Vitamin C SR ini ialah mampu memilik kulit yang cantik, gebu cerah dan berseri-seri.

TAHUKAH ANDA, anda boleh dapatkan Vitamin C SR pada kadar segera dengan menghubungi saya sekarang di talian 0182003707 / 0172187915

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

❤Dapatkan "Vit c" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "Vit c" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "Vit c" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA


========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "vit c "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

VIRUZ BARU

Sedar atau tidak hari ini kita lebih terdedah kepada pelbagai jenis serangan penyakit. Bermacam-macam virus muncul di sana sini.

Sebagai ibu yang prihatin, apakah persediaan kita untuk memastikan seluruh ahli keluarga terjaga dan mempunyai perisai dari dijangkiti virus yang tidak diduga ini?

Pilihan saya tentunya NUTRIFERON.

Nutriferon adalah perisai wajib di dalam rumah yang bertindak sebagai FIRST AID pantas.

Ianya mampu mengukuhkan sistem imun badan dalam masa 3 hari.

Ia juga mampu mencegah penyakit dari terus berjangkit.

Jom kata kan tidak pada panadol dan pilih sesuatu yang lebih baik untuk seisi keluarga.

#Zi2M
#ShakleeEffcetZi2M

❤Dapatkan "nutriferon" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "nutriferon" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "nutriferon" dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "nutriferon "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

TANDA AWAL PROSTAT

KERAP KENCING TANDA AWAL PROSTAT?
===============================

Adakah anda pernah mengalami simptom begini?

🍌 Aliran kencing yang kurang baik
🍌 Kerap membuang air kecil
🍌 Tidak dapat mengosongkan pundi kencing selepas membuang air
🍌 Air kencing menitik dari kemaluan selepas selesai membuang air
🍌 Kerap bangun pada waktu malam untuk membuang air

TAHUKAH ANDA simptom di atas petanda KANSER PROSTAT?

Sekiranya TIDAK dirawat;

🍌 Menyebabkan salur kencing tersumbat dan tidak dapat membuang air kecil secara normal
🍌 Tekanan yang tinggi di dalam pundi kencing boleh menyebabkan risiko buah pinggang bengkak dan akhirnya gagal berfungsi
🍌 Pembentukan batu karang
🍌 Berisiko mendapat penyakit hernia
🍌 Perlu kerap ke tandas untuk buang air kecil
🍌 Akan menggangu aktiviti seharian
🍌 Menganggu masa tidur dan menyebabkan keletihan

Jom amalkan pengambilan Zink Complex secara konsisten.

Ia mampu untuk memperbaiki masalah Prostat dan melindungi kesihatan prostat. Memperbaiki dan menyembuh benign prostatomegaly dan keadaan kerap kencing.

Kajian menunjukkan pengambilan harian zink dapat mengurangkan prostatomegaly atau pembengkakan prostat dalam kadar 70%.

Jangan tunggu parah baru tergadah.

Hubungi saya sekarang untuk kesihatan prostat anda

#Zi2M
#ShakleeEffectZi2M

❤Dapatkan "Zink " dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "Zink " dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

❤Dapatkan "Zink " dari saya.

Pm sini >>>https://goo.gl/vROmlA

0182003707 / 0172187915

Vitamin c paling murah dan berkesan

Kalau makan sorang, boleh tahan sampai 6 bulan
Kalau makan berdua, boleh tahan 3 bulan
Kalau makan bertiga, boleh lah tahan sampai 2 bulan.

Tapi apa pun ianya tetap menjimatkan dan sangat berbaloi.

Kalau anda ada masalah resdung, gatal-gatal, jerawat, kerap demam, kudis buta, vitamin c shaklee ni memang membantu. Bukan saya je yang cakap. Kawan-kawan yang dah amalkan memang dah rasa.

Cubalah! Mesti tak cukup order sekali. Nak lagi dan lagi.

Tak Percaya? Cubalah. Kita tengok betul tak saya cakap.

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 @ 017-2187915 "vitamin c "

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.