Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Cyst hilang tanpa pembedahan. Syukur...

Syukur.. alhamdulillah..

Memang macam ajaib. Macam tak percaya!!

Cyst dah hilang terus tanpa pembedahan.

Saya dapat review fresh di inbox FB saya ni.

Kak aminah ni amalkan GLA complex + alfalfa..by shaklee.

Jomm baca ape khasiat dua2 ni bantu hilangkan cyst?

Set GLA + alfafa untuk kecut / hilangkan cyst:

GLA untuk menstabilkan hormon di dalam badan. Tumbuhan fibroid/cyst dirangsang oleh hormon estrogen. Kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan tumbuhan fibroid/cyst.

Biasanya ada perimbangan antara 2 jenis hormon dalam tubuh wanita. Estrogen sentiasa dikeluarkan oleh kilang ovary, manakala progesteron dikeluarkan jika berlaku ovulation atau penetasan telur yg berlaku pada hari 13-14-15-16 dalam pusingan haid.

Jika tiada ovulation, maka kandungan progesterone tidak meningkat dan ini menggalakkan tindakan estrogen tanpa kaunter tindakan progesterone. Kesannya banyak yang tak baik , berbagai jenis tumbuhan dirahim dan dalam payaudara akan berlaku, dan diantaranya fibroid dan kanser. GLA Complex Shaklee membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah fibroid / cyst & kanser.

Alfalfa pulak kaya dengan iodin. Dalam dunia perubatan, iodin telah lama digunakan untuk merawat cyst.





Sila baca DISCLAIMER.

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.
Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "Cyst"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

Penyakit asma : bagaimana kurangkan dan mencegahnya??

Asma adalah penyakit kronik berpunca daripada kekejangan otot di cabang tenggorok yang menyebabkan saluran pernafasan bengkak dan sempit.

Meskipun ia tidak boleh diubati, asma boleh dikawal dengan cara mengurangkan serangan melalui penjagaan rapi.

Malah, pakar-pakar turut menganggarkan 80 peratus daripada kematian di kalangan penghidap asma boleh dicegah jika mereka diberi pendidikan yang sempurna bagi menangani penyakit berkenaan.

Walaupun ia tidak berjangkit, asma boleh diwarisi, di mana anak-anak kepada penghidap penyakit ini mempunyai risiko yang lebih tinggi.

Berdasarkan perangkaan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), terdapat lebih daripada 100 juta penghidap asma di seluruh dunia.

Daripada jumlah tersebut, kira-kira satu juta adalah penduduk Malaysia dan 340,000 merupakan kanak-kanak di bawah 15 tahun.

Pengurus Besar Total Health Concept, Jagdev Singh berkata, kajian Institut Strategik dan Pengajian Antarabangsa (ISIS) dan Persatuan Thorasik Malaysia mendapati asma adalah penyebab utama kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana sakit.

Statistik menunjukkan lebih dari 53 peratus kanak-kanak tidak hadir ke sekolah kerana masalah paru-paru dari September hingga November 2001.

Malah, ibu bapa juga terpaksa menanggung perbelanjaan yang tinggi untuk kos perubatan seperti ubat, lawatan ke doktor dan penginapan di hospital.

“Meskipun kanak-kanak lebih terdedah kepada asma, ia boleh dikurangkan dengan memastikan mereka mendapat pemakanan yang dapat mencegah penyakit tersebut.

“Satu kajian di Hospital Diraja Prince Alfred, Australia menunjukkan mereka yang makan ikan lebih dari sekali seminggu dapat mengurangkan risiko yang berkaitan dengan masalah pernafasan,” katanya.

Menurut beliau, hasil kajian itu mendapati tidak wujud kumpulan makanan atau khasiat lain yang mempunyai kaitan dalam meningkat atau mengurangkan risiko asma kecuali ikan.

Ini memberi gambaran bahawa bahawa pengambilan minyak ikan dapat mencegah penyakit asma terutama semasa kecil.

Bagi mereka yang menghidap asma kronik pula, pengambilan dos tinggi minyak ikan dapat mengurangkan serangannya.

“Ikan atau minyak ikan mengandungi Omega 3 yang kaya dengan Asid Lemak Essential (EFA) dan Asid Docosahexanoic (DHA).

“Omega 3 inilah yang bertindak mencegah penyakit asma ketika kanak-kanak, serta dapat mengurangkan serangan bagi mereka yang menghidapinya,” jelasnya.

Tambah Jagdev, antara sumber Omega 3 terbaik ialah ikan laut sejuk seperti tuna, kod, halibut, salmon, sardin dan mackerel.

Sumber

Antara ubatan yg biasa dicdgkan oleh doc utk merawat asma/ asthma adalah steroid. Tp kita tahu steroid memberi kesan sampingan dlm jangka masa panjang. For info, kandungan omega 3 mampu bertindak spt steroid tapi ianya tidak akan memberikn kesan sampingan seperti mana steroid. Bonus kpd ibu mnyusu kerana kandungan DHA dlm Omega Guard akn disalurkan kpd anak (DHA baik utk otak anak).

Kajian juga menunjukkan mereka yang menghidap penyakit berkaitan inflamasi seperti asma/ asthma mempunyai kandungan Omega-3 yang rendah.

Pengambilan Omega-3 dari minyak ikan terbaik Omega Guard membantu meredakan inflamasi.

Mengapa Omega Guard Shaklee berbanding minyak ikan lain?

1. Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

OmegaGuard Shaklee terdiri daripada 7 asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA (Eicosa Pentaenoic Acid), DHA (Docosa Hexaenoic Acid), ALA dan lain-lain lagi. Satu hidangan OmegaGuard (3 biji) menyediakan 990mg Asid Lemak Omega-3.

2. Ultratulen & Bergred Farmaseutikal

Omega Guard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari 3 molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat di bawah suhu rendah yang terjaga. Proses ini menumpukan kepada penghasilan asid lemak Omega-3 yang asli dan menghilangkan pencemaran termasuk logam berat, merkuri, kadmium dan sebagainya yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

3. 50% lebih pekat dari mana2 produk di pasaran

Jadi dapatkan sekarang! Berikan yg terbaik buat anda dan anak anda!

Sila baca DISCLAIMER.

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.
Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "ASMA"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

11 fakta tentang vitalea

Multivitamin No 1 dunia. Bestnya... VITALEA namanya. Asas kepada vitamin2 lain.

Kenapa multivitamin ni terbaik dan patut dipilih?? Mesti ada faktanya kan...

Okeyh!! Jom tengok fakta VITALEA.




Fakta Vitalea Shaklee #1

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha... so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee.

Bentuk pun bukan tablet cam sekarang ni, die liquid dalam botol. peningkatan teknologi dah merubah bentuknya kepada yang lebih mudah iaitu tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea.

Fakta Vitalea #2

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.

12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Fakta Vitalea #3

2 tablet ‪Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah
Tetap perlu makan macam biasa cuma tak perlu sampai 40 jenis lauk...

Fakta Vitalea ke #4

Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia

Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil

Tak percaya? Boleh buat experiment sendiri, ambil sebiji Vita-lea rendam dalam air, catat masa berape minit die akan larut

Dan cek ape jadi kat air tu?

Vita-Lea Fakta ke #5

Semua orang perlukan vitalea.. kerana ia supplements asas. Kanak-kanak pun boleh ambil sebab tu ada ‪Vitalea For Children (juga promosi beli3 free 1)‬. Istimewanya ‪‎Vita-lea‬ ni ia sangattttt pantas diserap oleh tubuh kita..

#Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..

Yang lagi best harga pun murah!!

Fakta Vita-lea ke #6

Pengambilan secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%

Rajinkan diri ambil suplemen InsyaAllah jarang anda kehospital, kalo pegi pun melawat orang...

Fakta Vita-lea ke #7

Vita-lea merupakan salah satu rahsia Tun Mahathir kekal sihat diusia emas. 
Pemimpin yang disegani kawan dan lawan, lantang bersuara diperingkat antarabangsa rupa-rupanya pengguna produk ‪ Shaklee‬.

Saya yakin Tun M memilih Shaklee berdasarkan keyakinan yang tinggi akan kualiti produk Shaklee.

250 juta usd dilaburkan untuk ujian klinikal dan RnD. Bukan hanya untuk Tun M tapi untuk kita semua menikmati product yang berkualiti, selamat dan semulajadi.

Fakta Vita-lea ke #8

Vita-lea ade iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luke pendarahan besar.

Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida

Contohnye besi mudah berkarat bila didedahkan diudara...

Fakta Vitalea ke#9

Vitalea telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

Fakta Vita-lea ke#10

Biasanya orang yang malas-malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vita-lea, kerana dah complete semua ada. Biasanya orang-orang ni kaum Adamla (maaf ye). Tapi diorang ni akan istiqamah ambil Vitalea sebab dah rase manfaat dan perbezaannya dengan sebelum ambil Vitalea.

Ada sorang customer tu, doktor lelaki die memang ambil Vita-lea je, advice ambil lain memang die takmo, katenye ni je dah cukup. So untuk encik2 suami yang liat-liat nak makan vitamin tu mungkin kite boleh suggest ambil Vita-lea Shaklee. Mesti umphhh...

Fakta Vita-lea ke#11

Ini yang saya paling suka, dalam Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving). So ia sangat membantu orang-orang yang nak diet untuk elakkan food craving. Hakikatnya, badan minta nak makan dengan kerap bukan sebab lapar tapi sebab nak nutrisi. Tapi!! Kebanyakannya akan makan, makan, dan makan tanpa hirau nutrisi. Jadi, makin gemuk lah kann.... hehe.

Aha.. amacam?? Memang best rasa nak makan VITALEA ni. Memang uolls wajib makan..



------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "vitalea"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

PROMO MAY 2015: Register NEW MEMBER dan shopping! FREE VITALEA KALAU JOIN SHAKLEE!!

Ramai bersorak!! Yeay!! Bersorak je xcukup.. kena dapat free betul2 baru syokk!!

Yes! Yes! Yrs! Memang betul, peminat produk shaklee yang tegar tapi belum jadi ahli.

Ni la masanya.. soping produk shaklee dan terus register ahli Shaklee bulan ni dapat FREE VITALEA sebotol!! Nilai kesihatan yang tak ternilai dengan amalkan vitalea ni tau! Ada 28 vitamin micro & macro dalam die.

Vitalea ni harga die RM94 (retail price)!

Register ahli hanya RM79.50, dapat free Vitalea, sape tak nak kan, sebab Vitalea lagi mahal dari yuran ahli. Untung dalam rm14.50.

Pengamal tegar shaklee dan Vitalea meh pakat join ahli bulan ni, boleh dapat sebotol Vitalea stok untuk 4 bulan.

Hehe.. tersangatlah untung!

Jomjom!! Pakat-pakat grab sekarang!!

Hubungi saya: za / iz
0182003707 / 0172187915

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.