Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Air kotor selangor

Hmmm.. serius sedih!

Air kat rumah memang kotor bak neskepe. Macam kopi pun ade gak.

Ouh.. saya basuh baju nak bersih tapi makin kotor.

Ni kat rumah dah guna filter yang besar luar rumah tu. So kurang sikit la karatnya (yeke? Memang kurang tapi masih menyeramkan karat2 tu)

Bayangkan lah anak2 minum air karat yang langsung tak tapis. Yang bancuh susu tin guna air karat lagi lah kan.. Sebab tu zaman sekarang budak kecil senang sakit. Bila da sakit, mak bapak pula yang gusar.

Boleh lah tahan lagi mandi air karat. Minum macam mana pula kan?

Mujur ada penyelesaian bagi keluarga kami.

Kami guna WATER PITCHER SHAKLEE yang terbukti berkesan menapis 99% bahan cemar & plumbum.

Boleh baca lagi pasal WATER PITCHER ni lebih details.. click aje >>> WATER PITHCER

jika anda berminat, jom hubungi saya :)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call atau whatsapp hubungi Faizah : 018-2003707 / 0172187915
"Water pitcher"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Supplemen Vitamin E BOLEH sebabkan kanser

Hai semuaa.. Bagaimana dengan hari anda harini?

Semlm saya dapat sms dari one of my loyal customer, Pn amina.. dia WHATSAPP ke saya gambar dibwh ni "Supplemen Vitamin E boleh sebabkan kanser".. Dia tanya.. "cemana ni za.. cuak ni. saya hari2 mkn supplemen Shaklee ni"..Saya sengih je.. Itu pentingnya ilmu dalam apa jua yg kita mkn dan kita lakukan ..

Bukan sekadar tiru2an... hhe.. Saya reply whatsapp dia.. saya jwb.. "Haah.. mmg boleh sebabkan kanser, bukan confirm kanser....tapi jgn risau .. Vitamin E Shaklee adalah dari sumber semulajadi.. bla bla bla".................Sbb tu artikel tu tajuknya boleh.. bukan dia kata confirm kanser kalau mkn vitamin E.. Maksudnya kalau kita tak ikut guideline dlm memilih Vitamin E tak mustahil ia boleh membawa mudarat kepada badan... I'm not talking about jenama disini.... Bukan saya kata kene beli jenama Shaklee.. eh tidak... Anda bebas nak beli jenama apa.. as long pastikan ikut garis panduan dibwh ( Ia hasil tulisan Dr Bruce miller).. tidak memihak mana2 jenama..

Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:
1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
_______________________________________________________
Seperti saya... saya pilih jenama Shaklee sebab ia memenuhi garis panduan di atas:
Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli
Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate
Vitamin E Shaklee lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]*

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
_________________________________________

jika anda berminat, jom hubungi saya :)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call atau whatsapp hubungi Faizah : 018-2003707 "VITAMIN E"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Kelebihan Vitamin E Shaklee yang baru

Salam pagi ahad semua... lama blog tak berupdate bukan bermakna saya dah lupakan anda.. tapi ada aktiviti lain yg perlukan perhatian saya.. cewahh..

Pagi ni straight to the point, nak buat sedikit pengumuman tentang Vitamin E Shaklee yg baru.. maksud saya Improved formula.. harga tetap sama.. cuma kalini vitamin E Shaklee mengandungi ekstrak biji anggur.. minta maaf lambat saya update tentang ni....

Malam tadi customer tanya.. kenapa warna vitamin E ni gelap.. biasa kuning pekat.. lupa saya nak  inform dia yg shaklee vita E dah berubah... Mari baca...

Tentu ramai yg nak tahu.. kenapa Shaklee tambah ekstrak biji anggur kat vitamin E tu.. kan kan.... bukan saje suka2 yer... meh kita baca kelebihan grape seed extract (ekstrak biji anggur)..

Ekstrak biji anggur

mengandungi pelbagai khasiat kesihatan iaitu protien, lipid, karbohidrat dan polifenol
Kuasa antioksidan polifenol adalah 20 kali lebih baik dari vit E dan 50 kali lebih baik daripada vitamin C .. dlm erti kata lain minyak biji anggur ni amat berkesan mengatasi masalah kanser serta amat baik utk awet muda dan utk memelihara kecantikan  dan yg best grape seed extract terbukti berkesan menguatkan sistem imun badan, menurunkan paras kolestrol, menghalang pembentukan darah beku, melegakan masalah berpunca daripada urat timbul ..

Melambatkan penuaan.
Salah satu phenol yang ditemui dalam biji anggur ialah OPC (oligomeric Proanthi Cyanidin) ni lebih tulen berbanding kumpulan fitonutrien yg lain). OPC ni memelihara tubuh dari penuaan sebelum masanya..OPC juga terikat dengan kolagen. Senang cerita, procyanidin ini juga membantu kulit lebih elastik, membuatkan seseorang nampak muda secara semulajadi.

Waahh...saya mula2 baca kelebihan grape seed extract ni mmg kagum.. rasa mcm nak telan sebotol vita E.

haha..  no wonderlah poster di atas tu mention ayat >>The most powerful Vitamin E is  now available in Shaklee<< .. bukan saya yg quote ye.. tapi cuba tgk poster di atas.. haha

Lebih banyak tentang Vitamin E.. bleh klik label Vitamin E  kat tepi kanan ni.. Well.. sekarang anda dah tahu powernya vitamin E ni kan kan..kannn.. Rugi siapa tak pilih.. dahla Vitamin E ni sebiji bersamaan 400iu,ianya semulajadi dan lengkap dgn selenium lagiii ..marvellous...Okey dah lewat petang ni... saya nak setelkan urusan lain plak... selamat menjaga kesihatan dan kecantikan luaran dalaman bersama suplemen Shaklee..

Tata..

jika anda berminat, jom hubungi saya :)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call atau whatsapp hubungi Faizah : 018-2003707 "VITAMIN E"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.