Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Penyusuan di bulan ramadhan

PENYUSUAN DI BULAN RAMADHAN:

Kesimpulan dari rancangan tv Al-HIJRAH.

Tips utk ibu susu selepas Berbuka
1. Elakan makan pedas, minyak & berempah
2. Makan makanan rebus @ sup
3. Minum air 3.5l selepas berbuka puasa sampai sahur
4. Buat "power pumping" bila malam hari utk maintain penghasilan stok susu

elok mkn Kurma:
1.lepas buka makan 3 biji kurma bersama air suam / susu

2.Moreh dr makan kuih manis baik makan 3-5 biji kurma bersama air suam / susu

3.Byk kan night feeding smbil 3 biji kurma bersama air suam 

4.Sahur 5 biji kurma bersama milkshake / susu


PETUA IBU MENYUSU Kekal BERTENAGA berpuasa di bulan Ramadhan
-------------------------------------------

Sungguh! Memang memenatkan tau memyusukan anak lagi2 kalau berpuasa. Encik suami kena la bantu apa yang patut ye. Ringankan sikit beban ibu menyusu.

Ni tipsnya..

✿Perbaharui niat untuk menyusui anak kerana Allah. YAKIN Allah yang beri susu. Bukan susu untuk ibu menyusu jenama ABC, XYZ atau sebarang produk lain.
✿Berdoa : “Ya Allah, aku ingin menyusu anakku kerana suruhanMu. Bantulah aku Ya Allah agar dapat menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan. Bantulah aku untuk bersabar dan mudahkanlah aku menyusu anakku”.
✿Menyegerakan berbuka puasa dan melewatkan makan sahur. Nabi saw bersabda: “Umatku tetap berada di dalam kebaikan, selama mana mereka menyegerakan berbuka puasa dan melewatkan makan sahur”
✿Berbuka puasa dan bersahur dengan makanan seimbang yang kaya dengan protein, glukos dan cecair.
✿Makan banyak kurma.
✿Minum cukup cecair. Elakkan minuman berkafein dan minuman gas.
✿Makan makanan berkarbohidrat dan kaya dengan serat.
✿Makan buah-buahan dan sayur-sayuran.
✿Lebihkan sesi menyusu secara terus dan mengepam pada waktu malam. Pam dan menyusu terus secara serentak.
✿Pam susu sebelum sahur.
✿Sediakan kurma dan botol air di dalam beg tangan. Mungkin anda akan mengalami kesesakan jalan raya dan terpaksa berbuka puasa di dalam kenderaan. Setibanya di rumah, pastikan anda berbuka puasa dahulu sebelum menyusu bayi anda (jika keadaan mengizinkan).
✿Sediakan lebih stok perahan susu ibu (EBM) sebagai persediaan menghadapi Ramadhan.
✿Ambil milk booster atau suplemen jika perlu.
✿Elakkan terlalu penat.
✿Jauhi stress dengan sentiasa berfikiran positif dan sentiasa ceria
✿Berjumpa dengan mereka yang pakar dalam bidang penyusuan sekiranya menghadapi masalah.

Jom tengok apa yang shaklee boleh bantu ibu menyusu ketika Ramadhan :

✔Energising Soy Protein - Ia sangat membantu dalam membekalkan protein yang secukupnya dan menghasilkan susu yang optimum. dan juga mmeberikan rasa kenyang yang berpanjangan.

✔Vita-Lea - mengandungi vitamin dan mineral yang diperlukan untuk memenuhi keperluan vitamin di dalam badan.

✔Vita-C - boleh tingkatkan imuniti badan

✔B Complex - bantu pecahkan makanan kepada tenaga - kurangkan letih dan lesu

✔OsteMatrix - bekalan kalsium

✔Performance Drink - Minuman tenaga yang dapat membekalkan tenaga kekal berpanjangan dan mengelak berlakunya dehydration.

Semoga perkongian inj mendapat manfaat kepada ibu menyusu yang ingin berpuasa.


Thanks for reading! ;)




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULATNSI PERCUMA, PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE ATAU DAPATKAN SET PENYUSUAN YANG BEST NI:

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "SET PENYUSUAN"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

Letihnya Berpuasa! Jom sentiasa bertenaga dan kembalikan kesegaran sepanjang Ramadhan

Bulan Ramadhan menjelma kembali.

Alhamdulillah... kita masih berpeluang berpuasa pada tahun ini.

Kita semua bekerja. Jaga anak saja di rumah pun bekerja tau.

Berpuasa secara asasnya meletihkan. Disamping amalan berpuasa, amalan-amalan sunat yang lain juga memerlukan tenaga agar kita lebih kusyuk di dalam beribadah. Itu belum lagi mengambil kira “amalan-amalan tidur lewat tengok tv di malam Ramadhan”. =) Sudah pasti ada yang bakal tewas di tempat kerja.

Oleh yang demikian, bagi memastikan diri kita sentiasa cergas dan kekal bertenaga semasa bekerja, pemilihan makanan berkhasiat ketika bersahur amat penting kerana ia mampu memberi tenaga kepada anda untuk melakukan aktiviti seharian.

Penat, letih, kurang bermaya, gastrik dan pelbagai cabaran yang harus ditempuhi dengan sabar.

Apa kata tahun ni cuba set berpuasa shaklee... sangat sesuai jika anda ibu menyusu, mengandung, kanak-kanak yang ingin berpuasa, seseorang yang aktif, menghidap gastrik, selalu kurang bermaya dan jika anda seseorang yang sangat mementingkan kesihatan. 

Set berpuasa ataupun dikenali sebagai SET MIGHTY 3 GEMS  mampu membantu anda untuk lebih bertenaga dalam menjalankan aktiviti dan ibadah seharian.


Suplemen ni pun salah satu pemakanan berkhasiat yang mudah tau!

Mari kita lihat apakah kepentingan ketiga-tiga suplemen ini:-



[✿] ESP -

Didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini adalah:-


✔ Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. 
✔Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
✔Sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Pasti cun di pagi raya nanti.
✔ Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

[✿] Performance Drink –
Rasa oren yang menyegarkan!

✔ Rumusan esklusif Opticarb member kita KARBOHIDRAT bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.
✔ Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. 
✔ Jika diminum selepas berbuka Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. 


[✿] Mealshakes –
Berperisa vanila yang pati memikat rasa! Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.

✔ Sumber kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa.

✔ Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

Best2!


Meh kita tengok apa pandangan mereka yang dah try set ni sebagai sahur:

11oz susu dapat di pam walaupun puasa


Ibu hamil masih bertenaga berpuasa


Pukul 1.30pm masih bertenaga berpuasa dan buat kerja2 rumah


Review set puasa yang ohsem


Kenyang bertenaga berpuasa susukan anak sepenuhnya 


3 lagi EXTRA  Keistimewaan Set Sahur Instant/ Set Mighty 3 Gems (Gabungan ESP, Mealshake dan Performance Drink) kepada ibu menyusu

  1. Boleh meneruskan misi kurus sebelum raya. Dengan sahur instant ni, anda boleh bersahur tanpa makan nasi. Jadi nak makan apa untuk tahan kenyang yg lama? Cukup ke sekadar Set Sahur Instant ni? Cukup! Tapi ubahsuai resepi. Anda boleh cuba blend esp, mealshake, performance drink dengan 3-7 biji kurma, tambahkan buah-buahan lain jika mahu, boleh juga ditambah madu. Nak lagi sedap campurkan badam. Wallah mmg cukup keperluan protin, karbo, serat. Apepun ibu menyusu yang menyusu sepenuhnya dan mengepam di tempat kerja lebih senang menguruskan badan berbanding yang tidak menyusu walaupun makan banyak.
  2. Bertindak sebagai backup meal jika terbangun lambat untuk sahur. 10 minit lagi nak azan, nak masak nasi kompem tak sempat kan. Takkan taknak puasa pulak. Jadi bekalan 3 gems plus kurma sngt membantu memberi tenaga kepada ibu menyusu yg bekerja. Surirumah pun kerja juga kan :)
  3. Boleh meneruskan misi mengepam susu tanpa risau susu drop ketika puasa. Mighty 3 gems boleh juga bertindak untuk menten pengeluaran susu ibu kerana kandungan yg ada dalam ESP, Mealshake dan Performance Drink. Tambahkan kurma ya untuk lebih bertenaga dan banyakkan susu. Bancuh ketiga2nya serentak membantu mengelakkan dehidrasi dalam badan dan meningkatkan tenaga walaupun menyusu atau mengepam.
Thanks for reading! ;)




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULATNSI PERCUMA, PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE ATAU DAPATKAN SET ENERGY PUASA /  SET MIGHTY 3 GEMS YANG BEST NI:

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "SET PUASA"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

Kencing Kotor semasa Hamil

Ramai diantara wanita mengalami kencing kotor, lebih- lebih lagi bagi wanita hamil. Entry kali ini, saya ingin berkongsi mengenai cara rawatan dan pencegahan kencing kotor.

Apa itu kencing kotor ??

Kencing kotor juga di sebut sebagai UTI ( Urinary Tract Infections). Ia adalah jangkitan kuman yang melibatkan pundi kencing, ginjal, salur kencing ureter (yang menghubungkan antara buah pinggang dan pundi kencing) dan salur kencing urethra (yang menguhubungkan pundi kencing keluar tubuh).

Foto : sistem salur kencing wanita

Siapa yang mudah dijangkiti ?

Wanita lebih mudah menghidap penyakit kencing kotor kerana mempunyai urethra yang pendek dan dekat dengan anus berbanding lelaki.

Wanita hamil dan Kencing kotor

Perubahan hormon dikalangan wanita yang hamil selain urethra pendek juga antara sebab mudahnya wanita hamil terkena jangkitan ini. Tahap kandungan hormon yang tinggi ketika hamil, menyebabkan kekuatan otot saluran kencing uterer dan pundi kencing bertambah lemah menyebabkan ianya bertambah merenggang dan melambatkan pengaliran air kencing.

Pada masa yang sama, rahim juga semakin membesar dan menekan salur kencing ureter dari luar menyebakan pergerakkan air kencing tersekat. Bila otot pada pundi kencing menjadi lemah dan tidak dapat mengempis dan mengeluarkan kesemua air kencing, ini akan memudahkan kuman di pundi kencing membiak.

Selain itu, kuman bakteria mudah membiak di kalangan wanita hamil kerana air kencing wanita hamil lebih berasid dan lebih mengandungi gula (akibat perubahan hormon). Atas sebab faktor2 ini lah wanita hamil lebih mudah dijangkiti ‘kencing kotor’.

Komplikasi kepada masalah ini adalah jangkitan kuman pada buah pinggang (dinamakan pylonephritis) dan boleh merebak ke seluruh peredaran darah dan boleh menyebabkan kematian. Bayi dalam rahim juga mengalami kesan yang teruk jika si ibu mengalami komplikasi ini antaranya risiko kelahiran awal dan bayi yg dilahirkan tidak cukup berat.

Simptom Kencing Kotor

Kerap terasa hendak membuang air kecil tetapi gagal untuk mengeluarkan air kencing yang banyak.Terasa sakit dan pedih ketika membuang air kecil.Air kencing mengandungi darah, berkabut atau berbau busuk.Terasa tidak selesa di bahagian bawah abdomen.Terasa sakit ketika melakukan hubungan seks.Demam dan seram sejuk.

Rawatan Susulan

Jika ada tanda kuman di dalam air kencing, maka antibiotik harus diberikan walaupun ketika hamil. Antibiotik tertentu selamat dimakan dan tidak memberi kesan buruk kepada bayi yang dikandung.

Makanlah sehingga habis ubat antibiotic yang diberikan, selalunya untuk tempoh seminggu walaupun demam dan sakit perutnya sudah berkurangan. Minum banyak air akan membantu mengeluarkan kuman yang terdapat dalam pundi atau air kencing (flush out the bladder).

Apabila sudah tamat, buatlah pemeriksaan semula air kencing bagi memastikan tiada lagi jangkitan kuman. Jika masih terdapat tanda-tanda jangkitan kuman, doktor akan memberikan antibiotic yang lain. Jika ianya bertambah parah (pesakit mendapat demam yang tinggi dan menggigil) pemeriksaan lanjut harus dilakukan di hospital

Pencegahan Kencing Kotor

Minum air dengan banyak sekurang-kurangnya 6-8 gelas sehari.Terus buang air kecil jika terasa berbuat demikian.Menangguhkan pembuangan air kencing menggalakkan pembiakan bakteria.Menjaga kebersihan diri.Wanita hamil digalakkan memakai pakaian yang diperbuat daripada kapas dan longgar.Buang air sebelum dan selepas berbuat seks bersama suamiTukar tuala wanita atau seluar dalam sekerap mungkinKurangkan makan makanan manis atau air yang mengandungi kaffeinMengambil vitamin c,beta-ceratin,dan zinc untuk membantu melawan

 

Selain dari rawatan doktor, Garlic Shaklee dapat membantu rawat kencing kotor sewaktu hamil.

 

Manfaat Supplement Garlic Kepada Kesihatan Tubuh

Mampu melawan bakteria dan semua jenis jangkitan pada:Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)Perut memulas (stomach upset)Cirit-birit (Diarrhea)BronkitisLuka-luka (infected wounds)Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem salur kencing

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida

3. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

4. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis

5. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

 

Foto : testimoni pengguna Garlic Shaklee


Thanks for reading! :)



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULATNSI PERCUMA, PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE ATAU DAPATKAN GARLIC YANG BEST NI:

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "GARLIC"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

EVENING PRIMROSE OIL (EPO) VS. GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum,

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda tentang salah satu produk Shaklee, iaitu GLA Complex, yang sering dikaitkan fungsinya yang lebih kurang sama dengan Evening Primrose Oil (EPO).

 EVENING PRIMROSE OIL (EPO) VS. GLA COMPLEX SHAKLEE

Apa beza GLA dan EPO? Shaklee ada jual EPO ke?

1) EVENING PRIMROSE OIL (EPO)

Ok, ramai antara kita yang dah pun mengenali Evening Primrose Oil (EPO) sebagai vitamin yang baik untuk wanita kan. Ia banyak dijual di farmasi-farmasi. 

Sebenarnya, dalam Evening Primrose Oil (EPO) itu ada GLA (GAMA LINOLEIK ACID). 

GLA merupakan bahan binaan bagiPROSTAGLANDIN, yang merupakan bahanHORMON dalam badan. 

Jadi sebab itulah Gama Linoleik Acid ni bagus untuk menstabilkan kembali hormon dalam badan, terutama bagi wanita yang ada masalah hormon tidak stabil ataupun disebabkan menopaus. 

2) GLA COMPLEX SHAKLEE

Tapi ramai yang TAK TAHU bahawa dalamMINYAK BORAGE juga ada GLA. Malah, ia mengandungi lebih dari KANDUNGAN 2 KALI GANDA GLA dalam EPO. 

Minyak Borage juga adalah 3 KALI GANDA LEBIH MUDAH DISERAP oleh badan (bioavailability) dan 3 KALI LEBIH BERKESAN dari EPO. 

Oleh sebab itu, GLA COMPLEX SHAKLEEmenggunakan BUNGA BORAGE sebagai BAHAN UTAMA. 

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik OMEGA-6. 

Shaklee mengestrak GLA dari Borage yang ditanam secara organic dikawasan Sakatchewan.

Kenapa produk Shaklee disebut GLA COMPLEX. Kenapa tak disebut Minyak Borage sahaja?


Ini kerana GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi Minyak Borage dan juga bahan-bahan berikut:-
  • Asid Gamma Linolenik (GLA) 
  • Asid Linolenik (LA)
  • Minyak Bunga Matahari 
  • Vitamin E
Kombinasi ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.   

Bioavailabiti (kadar penyerapan) juga telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. 

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. 

Jadi, sekarang anda dah ada jawapan yer sama ada nak beli EPO atau GLA Complex Shaklee. 

Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak. Jangan pening-pening lagi. Hihi...

Saya dan rakan-rakan saya yang cantik dan jelita semuanya memilih GLA Complex Shaklee.

GLA Complex ni sesuai untuk WANITA sahaja ke?

Ok, ramai juga yang bersalah anggap bahawa GLA hanya untuk wanita. 

Sebenarnya supplemen GLA asid linoleik adalah sama penting dengan asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. Ianya hanya diperoleh dari makanan.

Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja, dewasa, dan juga lepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).

MANFAAT GLA COMPLEX SHAKLEE


1. Herba Tradisi Yang Dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. Mengawal Selia Estrogen dan Testosterone
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3. Melambatkan Menopaus
Memperbaiki keadaan Menopaus seperti, hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Memperbaiki Prostatomegaly
GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5. Menentang Kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6. Memperbaiki Inflamasi Kulit
Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap, Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, arthritis.

7. Menghalang Komplikasi Diabetes
Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringkan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

8. Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan
Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil masa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

9. Menghalang Tekanan Darah Tinggi
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis, dan myocardial infraction.

10. Memperbaiki Tekstur Rambut
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

11. Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD)
Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak seperti berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Thanks for reading! :)



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULATNSI PERCUMA, PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE ATAU DAPATKAN GLA COMPLEX YANG BEST NI.

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "GLA COMPLEX"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

Haid Tidak Teratur Dan Sedikit. Cara normalkan kitaran haid

Salam..

Para wanita memang kena alert masalah kitaran haid ni. Sebab, kalau haid tak teratur bermaksud ada masalah hormon.

Pada yang rancang nak hamil jadi lebih sukar sebab nak kira waktu subur memang payah.

Alhamdulillah syukur tak terkata bila dapat SMS dari customer... Ini bukan rekaan tau ini testimonial betul... dah 2 tahun customer ni tak datang haid... setelah mengamalkan secara konsisten secara berterus dan aturan vitamin yang betul alhamdulillah beliau dah period... 



Bila sebut pasal haid ramai orang memandang mudah tentang kitaran haid dan betapa pentingnya haid teratur.  Kitaran haid yang teratur & lancar adalah penanda tahap kesuburan yang baik untuk seseorang wanita itu.... kenapa dan siapa yang paling penting untuk tahu? wanita yang telah berkahwin dan pentingnya kitaran haid yang sempurna adalah untuk bila sepatutnya anda merancang kehamilan dan menunjukkan bahawa anda hamil atau pun tak... 

Bagaimanapun tak semua orang bernasib baik mendapat haid yang teratur... kenapa? 

KEGEMUKAN - berat badan berlebihan ataupun obesiti boleh menyebabkan ketidakseimbangan hormon estrogen di dalam badan wanita. Ia seterusnya menyebabkan gangguan kepada kitaran haid 
 
KEHAMILAN - haid tidak akan datang sekiranya anda positif hamil! Ini kerana ovum yg dikeluarkan pada kitaran haid sebelumnya telah disenyawakan.


BERLEBIHAN HORMON PROLAKTIN - hormon prolaktin yg berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid lewat untuk berbulan-bulan lamanya. (Ibu menyusu badan sepenuhnya kerap alami haid yang tidak kunjung tiba. Hehe)


TERLALU KURUS - tidak cukup lemak di dalam badan juga boleh mengganggu kitaran haid anda. Oleh itu, anda haruslah mempunyai berat badan yg sihat & seimbang. 


MASALAH KESIHATAN - sakit secara tiba-tiba seperti demam, selsema ataupun penyakit yg memerlukan rawatan intensif mampu memberikan tekanan fizikal kepada tubuh dan sekaligus mengganggu kitaran haid.


MENOPAUS - ia berlaku kepada wanita yg berusia lewat 40-an. Pada kebanyakan kes, haid akan semakin sedikit dan jarang-jarang berlaku.


PENCEGAH HAMIL - pil atau ubat-ubatan hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon boleh menyebabkan gangguan haid. Terdapat sesetengah wanita yang tidak didatangi haid sepanjang menggunakan implanon.
 
TEKANAN/STRESS - stress atau tekanan dalam bentuk fizikal & mental dari tempat kerja atau kehidupan seharian contohnya mampu mempengaruhi hormon dan seterusnya kitaran haid.
 
PENYUSUAN BADAN - sekiranya anda menyusukan bayi secara eksklusif, hormon di dalam badan anda lebih menyediakan badan anda untuk menghasilkan susu untuk si bayi. Terdapat sesetengah ibu menyusu yg langsung tidak didatangi haid sehingga 1 atau 2 tahun lamanya!
 
TERSILAP PENGIRAAN - 40% wanita didapati gagal mengingati tarikh hari pertama LMP (last menstrual period = haid terakhir) mereka. Jumlah hari dalam kitaran mereka juga mungkin tidak tepat antara 28-35 hari. Ini boleh memanjangkan lagi kitaran untuk sampai ke 'hari subur' dan kesilapan menjangka kedatangan haid yg seterusnya.
 
MASALAH TYROID - hormon yang dirembeskan oleh tyroid boleh menyebabkan gangguan kepada hormon badan sekaligus kitaran haid wanita.
 
UBAT-UBATAN - jamu tradisional, ubat kurus ataupun ubat-ubatan penyakit kronik boleh menyebabkan gangguan kitaran haid wanita.



 Tapi jangan risau... insyaAllah ada penyelesainnya.... 


Bagaimana GLA Complex Shaklee ini boleh membantu anda? dan apa tujuan sebenarnya GLA shaklee selain membaiki kitaran haid


  • Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid
  • Membantu meningkatkan kesuburan
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid)
  • Membantu dalam menangani menopus
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri
  • Membantu menangai ekzema
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan 
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi
  • Mengawal kolesterol Untuk fungsi saraf
Jangan tunggu lama-lama... sampai bila anda mahu menderita dan memikirkan masalah yang melanda diri anda? 

JOM! TENGOK REVIEW LAIN TENTANG KEBERKESANAN GLA COMPLEX UNTUK ATURAKAN SECARA NORMAL HAID ANDA:

HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN GLA COMPLEX: 



------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "HAID"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.