Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Tarikan melancong di Melaka: Upside down house

Bismillahirrahmanirrahim..

TQ encik suami..bini membuak rasa nak berjalan lepas lahirkan anak sebenarnya. Then, tiba-tiba encik suami nak bawak pulak jalan. Seronok lah hati ini..hehe sebenarnya saya tak tahu pun kat melaka ada rumah terbalik. Yang saya tahu kat sabah aje ada.

Oh! Rupanya bukan rumah pun yang terbalik kat melaka ni..tapi barang-barang yang ada kat dalam bilik ni jer yang terbalik,,,dari luar semua normal jer..kalau ke Melaka cari rumah terbalik dari luar macam kat Sabah tu memang tak jumpa la jawabnya..

Kami ke sini guna waze jer..ni alamat dia..

Upside down house gellery
G12 & G 14,PM 7 Plaza Mahkota,
75000 Banda Hilir, Melaka

(Boleh juga guna google maps ikut link ni ago
goo.gl/0bJDf7 )

Sebenarnya rumah terbalik kat Melaka ni baru jer lagi..ramai lagi yang tak tahu...encik suami orang melaka pun tak tahu. Nampak pose dari kawan2 melaka, baru tahu ada rumah terbalik tapi dari luar memang tak nampak terbalik pun.. yang bagusnya kita boleh ambil gambar kat dalam rumah ni..sebelum datang kena pastikan bateri kamera full..hehe..tapi kena kreatif la cara ambil gambar ni, baru dapat hasilkan gambar yang terbaik..

Puas hati juga walaupun ramai orang. Sebab boleh ambil gambar. Pekerja tempat ni pun peramah. Siap ajar macam mana nak ambil gambar dan buat pose walaupun diri ini takdelah pandai sangat nak bergaya. Diorang pesan, ambil je gambar nanti baru rotate kan gambar yang di snap tadi. So... dapatlah efek umpama kami tergantung di siling.

Masa nak masuk tempat ni ramai, kena beratur. Memandangkan baby zafri kecik lagi dan tengah tidur, encik suami je lah beratur. Sementara papa beratur sempat pulak baby zafri rengek nak susu. Baby zafri ni menyusu badan. Kang tengah nak posing nanti nak menyusu baik saya menyusukan dulu baby zafri. (Susu badan melimpah masa ni. Saya amalkan set penyusuan 3M)

Bila encik suami dah sampai Q masuk dalam baru kami bertiga masuk sekali. Ramai orang kat dalam, ruang untuk mengambil gambar jadi terhad..walaupun berekon tetap berpeluh. Hihi.. zafri pulak kena "paksa" bergambar. Kihkih. Sabarlah anak!!

Masuk je kat dalam rumah tu, ada pekerja yang akan terangkan cara nak ambil gambar..(siap ada tutorial pulak). tapi yang paling best sekali, posing la lama mana pun..takde orang nak marah..takde masa yang ditetapkan pun..Boleh juga minta tolong pekerja mereka yang berbaju OREN untuk snapkan gambar. FREE tiada cas!

Okeh..bila masuk je nampak terus nampak ruang tamu. Masuk ruang tamu terus nampak dapur..lengkap dengan peti ais dan kitchen cabinet...meja makan, penyapu, pasu bunga...semua pun terbalik..pusing ke kanan boleh terus masuk ke dalam bilik yang lengkap dengan almari, katil, langsir, side table..semua pun terbalik juga..dah kata bilik terbalik kan...ada juga tandas yang lengkap dengan berus gigi dan ubat giginya sekali..haha best aje...

bayaran masuk RM 15 untuk dewasa..kanak-kanak tak ingat pulak sebab zafri baby lagi. So free..hehe..

Ok layan lah gambar kami ye...

Da.....


-------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.
Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "SHAKLEE"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Peppermint ginger shaklee

Kebaikan dan Kelebihan Peppermint Ginger Plus Shaklee

Peppermint Ginger Plus dari Shaklee mempunyai kelebihan dan kebaikan yang banyak setanding dengan vitamin-vitamin Shaklee yang lain. Kebaikan dan kelebihan yang ada pada produk ini menyebabkan ia menjadi pilihan ramai pengguna yang mempunyai masalah berikut:

●●Wanita mengandung yang mempunyai masalah loya dan morning sickness

●●Mereka yang gemar mengembara dan serik mengalami mabuk laut/darat

●●Mereka yang sering mengalami masalah gastrik dan angin

●●Mereka yang sering mengalami kembung perut

●●Mereka yang sering mengalami masalah pencernaan.

Peppermint Ginger diperbuat dari bahan semulajadi dan bukan bahan sintetik . Ia telah diuji secara klinikal dan terbukti mengatasi masalah-masalah yang dinyatakan. Kelebihan Peppermint Ginger diterangkan melalui kandungan bahan herba terpilih iaitu 4 herba dari Barat dan Timur iaitu:

Pudina (Peppermint)

::Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang

::Membantu dalam penghadaman.

::Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.

::Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit

::Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.

::Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema

::Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

Halia

::Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.

::Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).

::Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

Pokok adas (fennal)

::Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu.

::Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.

Cekur Manis (anise)

::Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.

::Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa

::Melegakan haba dimusim panas dan lembab

::Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

-------------------------------------------------

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "PEPPERMINT GINGER"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Testimoni COQ10 Plus Shaklee


Salam pembaca blog yang saya sayangi...hari ni saya nak berkongsi testimoni pengguna yang dah pun mengambil COQ10 Plus Shaklee...Mmg superb hasilnya.. belum cuba belum tahu kan. Jumm!!

>>kurang semput dan mengah
>>rasa lebih bertenaga
>>jantung rasa selesa
>>tidak lagi semput dan bertambah bertenaga
>>lebih sihat dan pergerakan lebih cepat
>>bantu kurangkan proses penuaan
>>tidak lagi mengah2 dan lebih sihat

---------------------------------------------------

jika anda berminat, jom hubungi saya :)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call atau whatsapp hubungi Faizah : 018-2003707 "CoQ10"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara (FREE DELIVERY)
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Kesan HB LOW ibu hamil

Assalamualaikum.

Harini nak cerita pasal HB low. Saya masih ingat masa hamil ada sekali bacaan HB saya 10.2 . Rendah sikit dari normal.

Apelagi..memang kena potpet2 dengan cik puan misi lah kan. Hihi. Siap pesan macam2.

Jomm ambil tahu apa Risiko HB low pada ibu hamil & baby:

KESAN KEPADA IBU:

• Ibu boleh pitam atau mudah pitam / pengsan
• Mengalami keguguran
• Mengalami kegagalan jantung
• Pendarahan semasa mengandung dan bersalin
• Risiko alami penyakit berjangkit

KESAN KEPADA BAYI:

• Pertumbuhan janin terbantut
• Lahir sebagai bayi pramatang
• Berat bayi yang lahir < 2.5kg
• Anak lemas semasa lahir
• Meninggal ketika dilahirkan

hurmmm, minta dijauhkanlah dari semua perkara yang tak elok ni berlaku kan.

Semoga ibu-ibu semua yang sedang hamil terpelihara dari sebarang musibah dan selamat melahirkn bila sampai masanya nanti. Amin!!



HUBUNGI SAYA UNTUK DAPATKAN VITAMIN SEMULAJADI DAN BERKESAN UNTUK NAIKKAN HB:

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "NAIKKAN HB"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

Kualitikah minuman soya anda? - 7 ciri penting yang mesti anda ambil tahu

Wah nak minum soya pun kena pilih yang terbaik.. ya dak?? 

Saya ada kriteria memilih soya protein yang berkualiti

Antara soalan yang sering saya dapat.."Kak.. protin brand ni xxx bagus tak?".. "Kak..betul ke ESP shaklee bagus?"...Bagus ke minum soy ni ?..blablablabla..

Hmmm..isu kat sini ialah...Bagaimana nak memilih soy protein yang bagus?kat pasaran sekarang melambak dah mcm2 jenis protein........kualiti amat penting kan kan..(kerja saya dulu pun melibatkan Quality Control....n mmg depaerment QC selama 5tahun bekerja. Lepas tu setahun buat audir..jadi memang byk standard2 yang perlu dipatuhi..manual ,standard,procedure,guideline..bla bla. dan seangkatan dengannya..tak terhafal oleh ku).. Jadi seharusnya kene memilih yang berkualiti...

Saya selalu kata ESP ni best seller...memang yer pun.....dan saya nak berkongsi disini 7 kriteria penting.. 7 control checklist yg perlu ada dlm soy protein yang baik dan berkualiti... yelahkan..nak beli ape2 pun kene ada kriteria.. nak beli ikan segar pun ada kriteria..tgk mata..tgk insang..tgk kulit... nak pilih calon suami isteri pun ada kriteria.. rupa paras,perangai,famili,harta.. harta?hihi... pendek kata dlm hidup ni ..apa je yg kita nak beli mesti ada standard dan requirement... kita yang empunya badan..kita yg tentukan...okay..mari saya cerita kenapa 7 kriteria ni perlu ada...artikel tu dlm omputih..ni yg saya tulis berdasarkan pemahaman saya...

●●●Kacang soya itu sendiri mesti tumbuh membesar secara organic~ Kenapa soybeans mesti ditanam secara organic….sebab kajian penananam secara kimia (bukan organic) akan menyebabkan nutrisi makanan berkurangan.. Dan dari segi kajian..sudah terbukti ada hubungkait antara cancer dan nitrates.. Jadi amatla penting pesticides, fungicides, and herbicides tidak digunakan disepanjang proses pembesaran soybeans ni.

●●●Soybean tu mestilan Non GMO ( tak dihasilkan secara genetic)~Kenapa soy protein mestilah non genetik engineered?sebab secara umumnya..soybean yang dari jenis genetic ni adalah murah utk dihasilkan (ni lebih kurang vitamin sintetik danvitamin natural..)…dan kebanyakkan syarikat akan mencari cara utk menjimatkan kos..dan semestinya menggunakan soybean yg dihasilkan secara genetic. Dr. Louis J. Pribyl, a Brazilian government scientist menekankan yang berdasarkan kajian... toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan

●●●Soy Protin tu mesti mengandungi 9 asid amino perlu- Ni ciri yang amat penting..Badan memerlukan kesemua 9 ni untuk menghasilkan hormone,jus penghadaman,antibodi, enzyme. If one essential amino acid is missing, the immune system can be depressed 30%, and many important body functions are delayed or stopped.

●●●Dalam proses pembuatan soy isolate, soyflakes mesti dibersihkan dgn air bukan dgn alcohol-Alcohol tu haram yelah satu hal gak ..tapi kalau dicuci dgn alcohol..ianya akan memusnahkan kandungan isoflavone..... up to 88%! Sedanglan isoflavone itu diperlukan utk mengurangkan risiko cancer paru2,etc..Isoflavones juga bermanfaat dlm penyeimbangan hormon dan menaikkan berat tulang

●●●Bahan anti-thyroid/anti-growth substance mesti disingkirkan- Soy yang mentah mengandungi "anti-growth", "anti-tyrosine" substance. sedangkan kalau kekurangan bahan2 ni akan menyebabkan low blood pressure, low body temperature, and restless leg syndrome. Find a brand that uses an extracting process that removes this substance, yet keeps the soy in a raw form in order to maintain the HIGHEST LEVEL OF AMINO ACIDS and ISOFLAVONES which are very sensitive to heat.

●●●Proses pembuatan soy protein sebaiknya tanpa pemanasan- Amino acids sgt sensitive dgn suhu yg panas.. In some studies, cooking protein has been shown to destroy up to 50% of some ESSENTIAL AMINO ACIDS. If an individual consistently consumes a diet that is lacking in all of the essential amino acids, inadequate brain development and hormones, or other body tissue development can be the result

●●●Soy isolate itu mesti ditambah dgn unsur calcium..kenapa?~ Kajian /artikel melaporkan bahawa serbuk soy adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang.Dan oleh yg denikian unsur calcium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soy tu.Kebanyakan pengusaha/pengeluar protin tidak menambah cukup kalsium

Yer..itu dia SEVEN ESSENTIAL.....bagaimana dengan ESP (Energizing Soy Protein) Shaklee? semestinye QC Passed..semua kriteria ni dipenuhi hokeyyy!!

Jadi kalau ada yang tanya kepada saya SoyProtein brand xxx bagus ke idak...saya takboleh nak komen..sbb tak pernah try brand lain...apa yang saya boleh buat... saya berikan anda panduan untuk memilih... rujuk kepada checklist di atas...Jika ianya memenuhi kriteria ni..teruskan dgn pilihan anda.... Saya dah pun pilih yang terbaik.bahkan harganya pun affordable..jadi tang harga dan kualiti..insyaAllah...its the best for me
dan kalau org tanya..kenapa pilih ESP Shaklee..takdela nak jwb.ooo sebab dia glemer..oooo sebab kwn saya sume mkn.oooo sebab best. jawapan tu salah ye... hehe..sekarang dah tahu jawapannya kan... i like... mcm exam plak..lega bila dah tahu jawapan......

Okayla..nak minum petang jap.

-----------------------------------

Tata..

jika anda berminat, jom hubungi saya :)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call atau whatsapp hubungi Faizah : 018-2003707 "ESP"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara (FREE DELIVERY)
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.