Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

PETUA BANYAKKAN SUSU BADAN [cara tradisional]

Saya nak share beberapa petua banyakkan susu badan secara 'tradisional'. Semoga makanan-makanan yang disenaraikan ni dapat membantu anda untuk menjayakan penyusuan bayi anda selama 2 tahun.. (^_^)

Antara makanan / petua untuk banyakkan susu badan adalah:

1. Lobak Putih—Ada yang buat sup dan jus. Mana yang boleh terima tekaklah.
2. Sawi—Masak goreng atau rebus.
3. Kobis bulat—Ambil 2 kelopak daunnya dan tekap ke breast.
4. Minum susu—susu breastfeeding @ susu fresh.
5. Air masak—Jangan lupa minum air masak banyak-banyak. Kajian menunjukkan minum air masak sebelum breastfeed baby, InsyaAllah banyak air susunya.
6. Longan—Samada dibuat jus atau dimakan begitu sahaja. Kering atau basah. Yang kering direbus dulu dengan gula batu, kemudian ditapis dan diminum airnya.
7. Halba—rendam dan minum airnya.
8. Pegaga, daun pucuk betik, jantung pisang—dimakan sebagai ulam, rebus atau urap. Urap tu campuran kelapa, daun, bawang merah, bawang putih, ikan bilis.
9. Ayat 60 surah Al-Baqarah
10. Oat—minum dengan air suam + susu tin/Anmum, buat lempeng/cekodok.
11. Soya—minum secawan ke 3 cawan sehari
12. Madu—sebagai pemanis dalam minuman atau dessert.
13. Tawakkal kepada Allah dan berharap susu keluar dan cukup untuk baby.
14. Kurma- makan begitu sahaja atau rendam dalam air.

Jemput tekan "share" utk manfaat bersama

★soya tu saya cadangkan ESP Shaklee. PROTEIN soya NON GMO yang asli.

In shaa Allah, berjaya. Selamat menjayakan penyusuan bayi anda.

FAIZAH,
018-2003707.

PENGEDAR SHAKLEE Sijangkang, Telok Panglina Garang, Shah Alam & Damansara.

Makanan Yang Membakar Lemak

Petua Kesihatan:

Berikut adalah 10 Makanan Yang Membakar Lemak

1. Oat :
Ia bukan sahaja mempunyai rasa yang hebat tetapi juga mengurangkan rasa lapar anda. Oat mengandungi serat yang membantu dan menstabilkan tahap kolesterol .

2. Telur:
Telur adalah sumber yang kaya dengan protein dan rendah kalori. Telur membantu kita untuk membina otot dan membangunkan kolesterol baik .

3. Epal :
Epal diperkaya dengan antioksidan yang kuat dan makanan tambahan lain. Paling penting ia mengandungi pektin yang membantu untuk mengurangkan sel-sel lemak di dalam badan.

4. Green Cili :
cili hijau mengandungi Capsaicin yang membantu untuk membangunkan sel-sel pertumbuhan badan dan membakar kalori dalam masa cepat.

5. Bawang putih:
Bawang putih mengandungi Allicin yang mempunyai ciri-ciri anti -bakteria membantu kita untuk mengurangkan lemak dan membuang kolesterol tidak baik .

6. Madu:
Madu adalah salah satu yang terbaik untuk membakar lemak. Tambah madu dalam air suam dan minum setiap hari pada awal pagi .

7. Teh Hijau:
Teh Hijau adalah salah satu yang paling berkesan yang boleh membantu anda untuk mengurangkan berat badan. Ia mengandungi Antioksidan yang membantu dan menstabilkan berat badan kita .Amik 2 cawan setiap hari teh hijau ini untuk hasil yang lebih baik.

8. Rumput Gandum (WHEAT GRASS) :
Ia meningkatkan metabolisme dan membantu untuk mengurangkan lemak.

9. Tomato :
Tomato membantu kita untuk membakar lemak dalam masa cepat. Ia juga membantu kita untuk menjauhkan diri dari kanser. Jadi Ambil tomato dalam diet anda secara berkala.

10. Coklat Gelap :
Coklat gelap mengandungi Flavonoid, ciri-ciri anti -radang yang membantu untuk
mengurangkan tahap kolesterol dalam darah. Ia merangsang pertumbuhan serotonin
dalam darah dan juga membakar lemak.

Jika sayang share yer pada kawan-kawan

Faizah,
018-2003707

★PENGEDAR SHAKLEE Sijangkang, Telok panglima garang, shah alam & damansara.
Cod free delivery.

Coaching & strawberry chocolate

Alhamdulillah.. Selesai bercoaching2 personal di whatsapp sambil saya di rumah makan strawberry chocolate.

:) wee~ seronok! Bagi tips2 blog ke 3 anak buah bisnes yang baru nak buat blog. Hehe.. saya pun beginner lagi.

Masih belajar. Tapi ada sikit tips orang bagi.. saya dah buat dan sampaikan balik..

Yang lebih expert nanti belajar lagi. Ahaha.. ;)

Terima kasih melawat ke blog saya.

Faizah,
0182003707
Pengedar shaklee sijamgkang, telok panglima garang, shah alam & damansara.

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.