"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Mengapa protein penting untuk kurus

[PROTEIN PENTING UTK KURUS!]
==============================
Bagaimana protien membantu utk mengekalkan atau membantu diet anda??

apa itu protin ? nutrien  yang membantu menghasilkan tenaga oleh sel-sel tubuh badan

=> Penyerapan protien yang baik membantu mengawal rasa lapar. Sistem tubuh badan akan menghantar signal kepada otak untuk menurunkan kadar rasa lapar.

=> Protein mampu memberikan rasa kenyang yang tahan lebih lama berbanding karbohidrat serta memberi tenaga.

=> Protien yang mencukupi membantu meningkatkan metobalisma dengan menyeimbangkan jisim otot.

=> Bagi pesakit diabetes pengawalan berat badan dan perancangan pemakanan adalah sangat penting,pengambilan protien mampu mengawal rasa lapar yang berlebihan dan sangat membantu dalam mengawal kadar gula dengan melambatkan penyerapan glukosa dalam darah.

Shaklee menawarkan 2 jenis protien yang mempunyai ciri menurunkan berat badan.
1. Energizing Soy Protein
======================
✯  diekstrak dari kacang soya organik yang hanya mengandungi kacang soya NON-GMO ( iaitu tidak diubah secara genetik). Ianya diproses pada kadar suhu yang rendah. setiap 850g ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
✯  menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia serta diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan G.I yang rendah menjadikan ianya sesuai untuk pengidap kencing manis.


2. Cinch Shake Mix
================
✯   asasnya sama dengan ESP. namun istimewanya mengandungi LEUCINE - nutrisi penting yang berfungsi untuk memelihara otot anda semasa dalam proses penurunan berat badan. Oleh itu,dengan Leucine, otot anda tidak akan mengelebeh bila anda sudah kurus !.
✯  1 hidangan memberi anda 24g protin, 24jenis vitamin dan mineral penting dan 6g seram larut.
✯   mempunyai 3 perisa yang lazat vanila, choclate and cafe latte========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "KURUS"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.


No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.