Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Menu sarapan yang perlu di elak untuk KURUS

SALam dan morning sahabat!

Sarapan ape pagi ni? Roti canai ke? Woww!! Siap kuah kari & dal?

Hehe... 400kalori jugak nih! Nak bakar pulak kena lari lelaju selama sejam.💪

Sanggup?? Hihi.. 😆😆

👉👉Menu sarapan lain yang lebih sihat ialah roti sandwich, pau stim, mihun sup, bijian oats dan bijirin sarapan pagi yang berserat tinggi dan rendah gula.

👉👉@ pada yang nak senang + kenyang + sedap + minuman coklat meal replacement kuruskan badan..cinch coklat cuma 100kalori je. (Klik info cinch)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "KURUS"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

RESEPI ESP SHAKLEE

Memandangkan ESP ni one of our best seller.. maka dibwh ni disenaraikan cadangan beberapa cth resipi cara bancuh yg anda boleh cuba..

★ESP + Air suam
★ESP+ Fresh Milk (sama ada susu kotak atau susu tepung)
★ESP + Fresh Milk + kurma (rendam kurma dalam susu..after few hours..blend/shake it and mix with 1 sudu ESP)
★ESP + SusuAnmum
★ESP + Performance Drink Shaklee + MealShake Shaklee
★ESP + Nesvita 3in1
★ESP + jus twister tropicana
★ESP + Ribena
★ESP + any fruit juice ( tembikai, epal, lobak putih,peria,pegaga)
★ESP + Milo/Horlicks
★ESP + sirap bandung
★ESP + fresh milk + 1sudu madu + 1sudu oat + 1sudu serbuk koko (blend) *boleh mix setengah sudu kecikserbuk Shaklee fiber (jika ada)
★ESP + KOKO + OAT
★ESP + Milo/Serbuk Coklat Cadbury + SUSU HL
ESP + kurma + oat+ susu tepung + madu + air msk (blend)
*boleh tambah list ini ikut pengalaman anda
_____________________________

Dan ini pula resipi smoothies
1/2 cup nonfat milk
1/2 cup fat-free plain yogurt
1/2 frozen banana, peeled and chopped < -- boleh tukar ikutla ape jenis buah yang anda suke
2 tablespoons powdered protein supplement < -- gunalah serbuk protin Shaklee (Mealshake/ESP)
1 1/2 tablespoons flax seed < -- ni bole replace dgn Fiber powder shaklee
1 teaspoon honey
1/2 cup frozen strawberries (optional)
Directions~1. In a blender, blend the milk, yogurt, banana, protein supplement, flax seed, honey, and strawberries until smooth.

NOTES:
JANGAN BANCUH protin dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.
Jangan ambil lebih dari 3sudu besar sehari ..(berat utk buah pinggang proses protin yg berlebihan)

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "ESP"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Takut! NAIK BERAT 24kilo : Gayahidup menggemukkan

Berikutan gayahidup kita yang dah biasa ikut-ikut, Malaysia adalah negara tertinggi golongan obesiti di Asia Tenggara.
Seram kan! Tau tak kenapa jadi macam ni??


●●Selalunya, orang dewasa makan dalam sehari berapa kalori?

a) Sarapan Pagi:
Nasi lemak bersambal (400 kalori) + Telor mata kerbau (21 kalori) + Teh Tarik (120 kalori) =  541 kalori

b) Minum Pukul 10 pagi:
Kuih karipap 3 biji (390 kalori) + Teh O (20 kalori) = 410 kalori

c) Makan tengahari:
Nasi 3 cawan (420 kalori) + Ayam kari (250 kalori) + Dalca Sayur setengah cawan (150 kalori)
+ Air Tembikai (80 kalori) = 900 kalori

d) Minum petang:
Kopi susu (120 kalori) + Popia Goreng 3 biji (390 kalori) = 510 kalori

e) Makan Malam:
Nasi 3 cawan (420 kalori) + Ikan Tenggiri Masak Merah (142 kalori) + Kangkong belacan (120 kalori) = 682 kalori
Jumlah keseluruhan dalam sehari : 541 + 410 + 900 + 510 + 682 = 3043 kalori!!

●●Apa akan terjadi jika tabiat makan di atas tidak diubah selama setahun?


Ambil situasi lelaki dewasa, lelaki biasanya akan membakar kembali 2500 kalori yang diambil tetapi jika ambilan 3043 kalori sehari akan terdapat lebihan sebanyak 543 kalori setiap hari dalam bentuk lemak.
Jika dihitung dengan matematik mudah 543 kalori berlebihan X 365 hari = 198,195 kalori setahun akan disimpan dan tidak terbakar.

Akhirnya, dalam masa setahun berat kita akan meningkat sebanyak 24.77 kilogram iaitu kenaikan 1 kilogram bagi setiap 8000 kalori yang tidak dibakar. Darab pula dengan 5 tahun sekiranya tabiat pemakanan masih sama!

Hihi... seram kan...!! Tulah gayahidup saya dulu yamg sukahati nak makan apa dan bila-bila masa. Itu yang jadi 72kilo tu.


●●Bagaimana kalori berlebihan dapat dibakar?

Ubah stail gayahidup anda. Amalkan gaya hidup aktif, berjalan lebih pantas, naik dan turun tangga tanpa lif, mencuci sendiri kereta, lebih kerap bersukan dan bersenam. Kurangkan masa menonton televisyen atau bermain komputer kerana tubuh hanya mampu membakar 1 kalori seminit dan ianya sama kuantiti dengan kalori yang dibakar semasa tidur.

●●Berapa kalori dibakar dengan aktiviti yang kita lakukan?

Jumlah kalori yang terbakar bergantung pada ketumpatan tubuh dan berat badan seseorang.  Berikut anggaran kiraan kalori dibakar bagi individu seberat 68 kilogram membuat aktiviti selama 1 jam.

♡Aerobik = 405 kalori
♡Bermain bola keranjang (agresif)= 450 kalori
♡Berjalan pantas= 300 kalori
♡Berkebun= 320 kalori
♡Mengemas rumah= 240 kalori
♡Bermain golf (tanpa kedi) = 385 kalori
♡Bermain Pingpong = 280 kalori
♡Menonton televisyen = 40 kalori
♡Berbasikal statik= 380 kalori


Jadi, sekarang harap semua sudah faham dan tahu tentang konsep kalori masuk (makan) dan kalori keluar (aktiviti).

Elakkanlah berdiet dengan skip waktu makan kerana ianya adalah diet yang kurang sihat. Akibatnya, boleh merosakkan sel-sel badan kerana kurangnya pengambilan nutrien . Anda boleh membetulkan persepsi ini dengan fakta dan maklumat yang telah diberikan di atas.

Tinggalkanlah diet tidak sihat tersebut dan pilihlah makanan dengan jumlah kalori yang diperlukan dan pastikan kalori yang diambil tidak berlebihan atau pun bakar kembali kalori berlebihan tersebut dengan aktiviti riadah yang disarankan.

Tetapi, sekiranya anda ingin memastikan diet untuk menurunkan berat badan anda sihat tanpa mengabaikan nutrien dan memastikan kalori yang anda ambil tidak akan berlebihan dari sepatutnya, anda boleh mengambil ‘replacement meal’ bagi memastikan tubuh anda sentiasa kenyang dan kekal bertenaga.




========> ORDER SHAKLEE <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin
SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "KURUS"
(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

HERBLAX bukan sekadar lawas berak dan kempiskan perut

Assalamualaikum wbt

Adakah anda mencari sumber laksatif (laxative) yang selamat, semulajadi, tanpa bahan kimia dan berkesan?
Tak perlu susah payah lagi

Produk HERBLAX dari Shaklee merupakan laksatif yang sangat efektif yang anda cari selama ini.

Apakah perbezaan Herblax Shaklee dengan laksatif lain?
Herblax Shaklee mengandungi 9 herba semulajadi yang saya akan ceritakan secara lebih terperinci selepas ini. Ianya berfungsi untuk proses detox (pembersihan) secara lembut dan tidak menyakitkan serta terbukti secara klinikal untuk digunakan dengan selamat oleh tubuh badan kita.


Apakah manfaat utama Herblax Shaklee?
Terdapat beberapa manfaat yang dapat diperolehi jika anda mengunakan herb lax Shaklee. Antaranya adalah:
●Membantu proses membersihkan najis yang tersekat
●Membantu mengempiskan bahagian perut
●Membantu memejalkan bahagian perut (bina otot) 
●Mengembalikan semula proses pergerakan semulajadi usus (bowel movement) kerana tindakan detoksifikasinya yang lembut.
●Membantu masalah sembelit
●Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan najis dan toksik didalam tubuh badan kita terutamanya yang telah tersimpan lama.


Apakah kandungan yang terdapat di dalam Herb Lax?


Seperti yang dinyatakan di atas, Herb Lax Shaklee diperbuat daripada ramuan herba semulajadi dan tidak mengandungi bahan kimia, perasa atau pewarna tiruan.
Sumber yang di ambil untuk menghasilkan Herb Lax Shaklee adalah:

1.  Anise seeds 
Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan

2. Fennel seeds 
Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah semebelit dan kembung perut atau usus.

3. Senna leaf 
Merangsang tindakan pembersihan yang lembut pada usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

4. Licorice root 
Membantu proses detoksifikasi

5. Blue malva flower 
Membantu proses detoksifikasi danmengimbangi tekstur kulit

6. Culver’s root 
Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma

7. Buckhorn bark 
Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan kelembapan kepada usus.

8. Alfalfa leaf 
Membersihkan usus, darah dan hati.

9. Rhubarb root 
Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibioti


Apakah kesan yang mungkin dialami jika mengambil Herb Lax?
Setiap individu mempunyai sistem penghadaman yang berbeza. Bagi sesetengah orang yang agak sensitif, pengambilan pada hari-hari awal akan menyebabkan proses detoksifikasi yang mengakibatkan cirit birit. 

Kami menyarankan agar anda mematuhi dos dan sukatan yang kami sarankan dan in sya Allah hasilnya akan dapat diperolehi sepantas beberapa kali pengambilan sahaja.


Siapa Yang Memerlukan Herblax Shaklee?

Antara mereka yang disyorkan mengambil Herblax Shaklee adalah:
●Mereka yang mempunyai masalah sembelit
●Mereka yang ingin mendetoksifikasikan badan
●Mereka yang ingin menurunkan berat badan (rujuk: Set Slimming Shaklee)
●Mereka yang mempunyai masalah jerawat dan jeragat  yang teruk
●Mereka yang mengalami masalah buasir
●Mereka yang mempunyai masalah berat badan
●Mereka yang banyak bergantung kepada ubat-ubatan terutamanya pil tahan sakit.


========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin
SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707
(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)
Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.




BERJAYA KURUS! saya hilang 23 kilo dalam masa 6bulan

ASsalamualaikum semua..

Semalam dengan internet yang terhad, sempat saya post status FB nak survey. Status saya berbunyi:

"Kalau saya share camne saya dapat turunkan 23kilo dalam masa 6bulan, dapat balik pinggang 27inci dari 34inci..
agak2 ade x orang nak baca?"


Wahh!! Amazing juga! Setelah mendapat maklum balas dari facebook saya LoVely FaiZah Ramai yang tinggalkan komen nak baca sharing saya. Camne saya dapat buang lemak degil tu.. camne saya hilang 23kilo tu..


Oh!! Jejariku akan mula menaip dari hati......

Yer, saya sangat gembira & bangga dengan pencapaian saya tu walaupun dalam masa 6 bulan. Sebab apa? Sebab ramai akan bosan & mengalah untuk dapatkan bentuk badan idaman dalam tempoh yang agak lama.

"Saya berjaya hilang 23kilo dari berat saya 72kg jadi 49kg! Saya berjaya buang 7inci pinggang berlemak dari 34inci jadi 27inci. Saya berjaya hilangkan lemak 33% dalam badan jadi 24%."


Bermula lah kisahnya saya gemuk 72kilo kerana saya stress bekerja. Setiap hari saya bekerja dari 6pagi hingga 12malam. Dan makan nasi berlauk bertambah-tambah di awal pagi selepas balik kerja, lepas tu terus tidur.

Ya, saya sedih sangat. adA yang cakap saya perut stokin, ada yang cakap saya labu sayong, panggil saya Si Gedabak, tak kurang juga yang ingat saya mengandung, dan ada yang ingat umur saya 40tahun anak 5 taw!!

Kesian, tapi itu yang saya lalui. Saya ingat lagi, masa sebelum tu berat saya naik 70kilo sebab lifestyle yang tak normal, yang asyik berkerja, makan, banyak duduk...kawan saya ada offer product herb****e tapi masa tu saya sedang nak mula makan product jus ma** 5. Weeehuuu! Saya berjaya turun 10kilo dalam masa 3bulan makan jus ni dan tanpa makan nasi. Makanan lain sangat limit dan hanya berharap pada jus tersebut. Berat badan turun tapi shape sama. Memang rasa tak berapa seronok.

Tetapi!! Saya berhenti produk jus tu dan dalam sebulan sahaja...naik pulak 12kilo (lebih banyak dari yang mula tu!!! Errr... stress!!). Itu yang berat saya 72kilo dan menyesal tak nak dah tak makan nasi langsung. Mesti makan nasi jugak cuma segenggam! (Klik ni... sebelum menyesal makin gemuk)

Saya pun tukar cara nak kurus saya ni. Saya target nak hilang lemak. No 1 yang saya buat ialah.... jeng jeng..!!
saya tengok seluruh badan sendiri depan cermin penuh dan lihat kawasan mana saya nak shape elok.
Saya bandingkan dengan ziana zain yang ramping, bayangkan muka ziana zain tu dah tukar ke muka saya.

Ya! ItUlah bentuk badan impian saya. Setiap hari saya bayangkan saya dah cantik ramping perut rata ala ziana zain. Berazam sungguh-sungguh ni. Eheheh..


Saya bermula dengan kiraan kalori keperluan badan sendiri. Ada manual nya, kawan saya bagi. Tapi kalau susah sangat nak kira, sebab kebanyakan manual yang saya bagi pada kawan-kawan yang nak kurus, mereka kata susah dan tak nak kira. Jenuh tekan kalkulator. Takpa kalau susah sangat, ada yang lebih mudah, utk keputusan yang hampir sama. Guna saja apps ni : CALORIE CALCULATOR (klik)
Masukkan umur, berat, tinggi dan aktiviti fizikal sendiri. Dan calculate.


Akan dapat keputusannya nilai kalori untuk  maintenance, fat loss & extereme fat loss. Ia bermaksud, jika nak berat dan shape sama, kalori yang diperlukan ialah maintenance. Jika nak berat turun lagi, shape elok lagi buang lemak, kalori yang diperlukan ialah fat loss. Tapi!!! Saya memang tak galakkan pilih extreme fat loss tu sebab, kalori yang terlalj rendah akan buat badan lemah seterusnya hilang pulak daya badan nak bakar lemak sebab metabolism jadi rendah juga. 


Nasihat saya, biar turun berat badan sikit2 tapi konsisten. Sebab, kurus secara sihat ni adalah gayahidup. Target nak sihat sepanjang usia. Bukan sebab nak majlis kahwin sahaja, bukan sebab semata nak hadiri majlis tertentu. Saya tak nak gemuk semula! Maksudnya, gemuk sebab pilih gayahidup yang salah. Naik berat sebab mengandung, tak apa ok! Heheh...

•••Ade 3 keywords saya buat dan amal seterusnya. Semudah ABC. jom sambung baca! >>>>>>>>>>>>

ok, no 3 yang saya buat seterusnya ialah, Keyword A. A = means aktiviti. Aktiviti apa yang saya suka buat untuk keluarkan peluh dan bakar kalori. Oh!!! Saya bukan ahli sukan atau bina badan. Pergi ke gym apatah lagi. Jadi, langkah yang saya ambil, saya parking kereta jauh dari tempat yang di tuju. Dan saya berjalan dengan pantas yang boleh. Untuk perut yang rata, saya ada buat sit up 30kali sebelum dan selepas bangun tidur. (Ni buat seminggu sekurangnya 2kali). Tak berat kan aktiviti saya? Ya memang tak sebab kekangan masa serta tak galakkan orang lain nak kurus, pergi naik bukit hari-hari. (Klik aktiviti dirumah untuk bakar kalori) Ini untuk mengelakkan kegemukan terjadi semula (rebounce). Tapi, pada yang memang aktif beriadah, bersukan memang sangat bagus lah ya. Sebab dapat bakar kalori lebih banyak. Cumanya dah penat bakar lemak sedia ada, jangan pulak topup lemak baru. Kang tak kurus-kurus pulak.. 

Betul kan, ramai yang makan roti canai lepas beriadah?? Hehe.. tanya diri sendiri. Sebab tu orang nak kurus ni perlu bijak pilih makanan yang bantu kurus. (Klik sini apa yang saya amalkan untuk kenyang..)

Wokeyz! Bila dah cakap pasal makanan ni, perkara penting lah kan. NAk kurus memang pemakanan sangat penting. No 4 yang saya amalkan keyword B = BALANCE DIET. Saya lihat makanan / menu yang saya akan makan untuk nilai kalori fat loss saya. Pilih apa sahaja asalkan jangan lebih nilai kalori keperluan. Tapi!! Faham kan makanan seimbang. Iaitu ada sayur, buah, lauk dan nasi. Saya lebih suka lebihkan sayur dan buah.
Saya tipu nafsu makan saya! Ha.. macam mana tu? Caranya makan buah sebelum makan utama. Lagipun memang di galakkan camtu kan. Dan juga, masa makan sebelum menyuap, ambil sayur, lauk baru kemudian nasi. Makanya nasi akan berkurang sedikit. Saya makan tak ambil kuah masak lemak dan tinggi minyak. Kulit ayam pun saya buang. Kalau teringin sangat saja saya gigit sikit buat rasa.

Bagi saya balance diet ni penting sangat! Suka saya amalkan sayur dan buahan hijau sebab tinggi fiber. Yang penting tiada lemak.
Saya cadangkan pada yang tak biasa lagi pasal kalori dan makanan ni buat perancangan awal. Fikir makanan apa yang kita suka makan, lihat kalorinya dan kuantitinya dan catit dalam plan seminggu. Makan ikut menu yang kita pilih yang sepatutnya dan apa yang kita termakan lebih pun catit. Makanya boleh tengok kita ni kalau tak turun berat kenapa... (klik sini kalori makanan Malaysia)

Saya ada pantang gula, sos dan segala minuman dalam tin sebab saya nak buang lemak jadinya tak nak tambah lemak baru. Gula memang tenaga tapi kalau tak guna akan jadi lemak. Nak manis, ambil buah dan ganti dengan madu atau stevia. (Klik kalori sos yang boleh menggemukkan.)

●●Pastikan diri sendiri minum air 3liter sehari. Ya.. ini adalah asas balance diet dan untuk kesihatan juga. Sebab lemak tinggi susah nak diusir kalau kurang minum air.

Dan... saya juga ada amalkan lecitin untuk pecah lemak (klik manfaat penuh lecitin), alfalfa untuk buang lembik gemuk air di lengan (klik manfaat penuh alfalfa), herblax untuk lawas buang lelemak yang dah di pecahkan lecitin tu. Almaklum, pssst! Rahsia terbongkar!! Saya ni gemuk pun sebab tak lawas juga . Heheheh.. (klik info herblax).

Dan juga peringkat terakhir saya dah kurus, saya lihat kulit saya ada "kulit oren" walaupun dah kurus. Yelah, kalau stokin pangkal kaki boleh kembang tarik dampai peha hilang getah, kulit kita pun hilang anjal dan kolagen bila gemuk. Tanda cakaran ni memang hodoh taw! Walaupun saya ni penggemar tempe, tauhu dan soya pasar pun masih belum hilang harimau cakar tu.

Saya pun spend sikit untuk amalkan ESP shaklee ambil sebelum makan dan sapu minyak bio oil di kawasan peha bercakaran itueww... hehe! Hasilnya kulit kembali berkolagen dan anjal. Tiada tanda kulit oren dan cakaran. Dan lembut dan warnanya sekata. LEGA SANGAT! cubalah! Mesti kagum nanti hasilnya.


Ok, saya teruskan perkara No 5 yang saya buat. Keyword C = CONSULTATION @ COACHING. Saya tak ada lah coach atau consultant peribadi sebab bayaran yang mahal akan dikenakan.
Tapi! saya berada dalam kumpulan yang positif untuk kurus serta bersemangat keazaman yang tinggi yang sama-sama membantu jika down. Kami sama-sama kongsi tips juga.
Seronok kan macam ni. Maknanya kita tak berseorangan nak kurus. Maka, jika nak kurus secara konsisten, perlu juga berada di kalangan kawan-kawan yang menyokong kita kurus ya! Dan, jika ada suara sumbing yang mengutuk kita nak kurus, tak apa.. jadikan sebagai cabaran dan buktikan kita boleh dan pasti berjaya! Hehehhe... baru lah terbeliak biji mata masing-masing yang kutuk tu kan...

●●Dan juga, saya akan sentiasa rujuk semula 2 buah ebook jika saya hadapi masalah tak turun berat.

2 buah ebook ni saya berharga RM60. Satu tu tajuknya "KAWAL SELERA MAKAN" dan satu lagi "HILANGKAN LEMAK BADAN DENGAN BERKESAN". Memang menjadi rujukan saya sampailah saya dah kurus.

Yes!! Saya dah tinggal 24% saja lemak badan. Berat badan hilang 23 kilo dari 82kilo jadi 49kilo.


♡♡Sebabtu kan, sampai sekarang saya akan bantu customer selim saya yang saya dah anggap kawan dengan tips-tips semua ni. Istimewa untuk mereka dan yang mendaftar ahli dengan saya. Saya bagi FREE duah buah EBOOK ni.

●●PERCUMA!!! saja dengan belian set selim shaklee atau pendaftaran ahli dan saya beri tambahan exclusive invitation ke grup secret FB khas untuk selim melim dengan Za. Semudah ABC.

●●Dalam grup rahsia tu boleh gali banyak tips harian serta contoh MENU makanan dengan kalori badan.
In Shaa Allah saya berikan yang terbaik. Hasilnya buat masa ni pada yang ikuti tips dan menu serta bantuan nutrisi vitamin shaklee untuk betulkan sistem badan ni, sudah ramai yang berikan maklumbalas pada saya sudah berjaya kurus, badan ringan, suami puji & rasa lebih gembira.

& Semoga sesiapa yang masih belum berjaya tu, ikut satu persatu tips ni dan konsisten.

Semoga bermanfaat!

Pada yang berminat nak join programme selim melim online dengan Za, KURUS semudah ABC, boleh hubungi saya ya.


SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "KURUS"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.



SERONOK BILA DAH KURUS!!! selim!!


hihi.. KURUS DAN SELIM, encik suami boleh dokong!! weee,, Syokk!!

Aktiviti bakar kalori


Ibu-ibu! Tak ada masa utk bersenam?
Aktiviti kemas rumah, basuh baju, bermain dengan anak-anak semua pun bantu keluarkan kalori.


Tak semestinya senaman di gym atau sukan. Lagi aktif, lagi bagus.
Atau, boleh saja lihat dan pilih aktiviti dirumah untuk bakar kalori. Ni contohnya atau boleh klik HOME ACTIVITIES (disini)



=======> ORDER SHAKLEE <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin
SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "KURUS"
(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.


Mengapa protein penting untuk kurus

[PROTEIN PENTING UTK KURUS!]
==============================
Bagaimana protien membantu utk mengekalkan atau membantu diet anda??

apa itu protin ? nutrien  yang membantu menghasilkan tenaga oleh sel-sel tubuh badan

=> Penyerapan protien yang baik membantu mengawal rasa lapar. Sistem tubuh badan akan menghantar signal kepada otak untuk menurunkan kadar rasa lapar.

=> Protein mampu memberikan rasa kenyang yang tahan lebih lama berbanding karbohidrat serta memberi tenaga.

=> Protien yang mencukupi membantu meningkatkan metobalisma dengan menyeimbangkan jisim otot.

=> Bagi pesakit diabetes pengawalan berat badan dan perancangan pemakanan adalah sangat penting,pengambilan protien mampu mengawal rasa lapar yang berlebihan dan sangat membantu dalam mengawal kadar gula dengan melambatkan penyerapan glukosa dalam darah.

Shaklee menawarkan 2 jenis protien yang mempunyai ciri menurunkan berat badan.
1. Energizing Soy Protein
======================
✯  diekstrak dari kacang soya organik yang hanya mengandungi kacang soya NON-GMO ( iaitu tidak diubah secara genetik). Ianya diproses pada kadar suhu yang rendah. setiap 850g ESP dihasilkan daripada 30kg kacang soya.
✯  menyediakan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia serta diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. sangat sesuai untuk semua peringkat umur tua dan muda. Manakala, kandungan G.I yang rendah menjadikan ianya sesuai untuk pengidap kencing manis.


2. Cinch Shake Mix
================
✯   asasnya sama dengan ESP. namun istimewanya mengandungi LEUCINE - nutrisi penting yang berfungsi untuk memelihara otot anda semasa dalam proses penurunan berat badan. Oleh itu,dengan Leucine, otot anda tidak akan mengelebeh bila anda sudah kurus !.
✯  1 hidangan memberi anda 24g protin, 24jenis vitamin dan mineral penting dan 6g seram larut.
✯   mempunyai 3 perisa yang lazat vanila, choclate and cafe latte



========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "KURUS"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.


KELEBIHAN PROTEIN ESP berbanding PROTEIN jenama lain

Oh tiba-tiba saya diajukan banyak soalan sempena promosi ESP oktober 2014 ni.

Soalan & pertanyaan yang  kerapkali saya terima..

KENAPA SAYA NAK beli ESP ni, sedangkan saya dah makan produk protein lain? Protein jugak kan...

Makanya, teman-teman.. ini la penerangan saya.

>>> Pernah ke anda semak label sebelum memilih produk ?? Untuk penggemar soya, cuba check LABEL Soya anda ada ke cam Shaklee ESP tu ??!! Hehe.. terbaik ok! BerKALSIUM lagi..!!

Jadilah pengguna BIJAK, Buat PILIHAN yang BIJAK !!
Pilihan SIHAT untuk seisi keluarga !!!

".... Nak KURUS, Nak TAMBAH SUSU, Nak BERTENAGA, Nak KENYANG, Nak KULIT CANTIK, CUN, GEBUSSS, ANJAL muda remaja ... Cari ler ESP !!! macam2 anda boleh dapat dengan ESP ni..."

Faizah
018-2003707

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.

Stok shaklee ready stok

Stok shaklee da sampai...

Alhamdulillah..stok yang saya order dah sampai..

Apa agaknya dalam kotak ni ya?

Ready stok semua produk shaklee iya...

Sekejap lagi susun menara... dan... nak bungkus sebelum beraya esok!

BELIAN shaklee dengan saya, konsultansi penuh kasih syg saya bagi... cara makan + tips..Kurus, subur, hamil, menyusu.

Pm / whatsapp 018-2003707

Faizah pengedar shaklee sijangkang, telok panglima garang, shah alam, damansara.

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.