Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Sembuhkan kanser

Beliau bekas pembaca berita NTV7, sekarang bergelar Master di Shaklee,

MASTER Law Chu Hian...

gambar kiri pada 10 tahun lepas dan kanan yang terkini...

Beliau dulu penghidap kanser dan lihatlah sekarang...

Beliau minum tonik ajaib Shaklee iaitu VIVIX...

VIVIX, satu-satunya tonik yang dapat membaik pulih sehingga ke DNA manusia...

Alhamdulillah manusia hanya berusaha Allah jua yang menentukan...

pesakit kanser, VIVIX ini ikhtiar untuk anda,,...

LoVely FaiZah 0182003707
#sayajualshaklee

Kurus & kalori


KALORI DAN KAITANNYA DENGAN KURUSKAN BADAN [SIRI 1].

--------------
Apa itu kalori?
-------------

Kalori adalah unit untuk mengukur tenaga. Macam kilometer (km) untuk jarak.

-------------
Adakah badan perlukan kalori?
------------

Ya, badan perlukan kalori untuk menjana tenaga, tetapi jika ia diambil (dimakan) terlalu banyak dan tidak dibakar, ia akan ditukar menjadi lemak dan disimpan dalam badan.

Ini akan menyebabkan pertambahan berat badan dan membahayakan kesihatan.

--------------------
Macam mana saya hendak kira kalori dalam makanan?
-------------------

Biasanya setiap produk yang dijual ada kiraan kalorinya di bahagian “Maklumat Pemakanan” dan kiraan juga boleh dibuat dengan,

mendarab berat dalam “gram” nutrisi berikut dengan nombor tertentu seperti dibawah:

Karbohidrat: Didarab dengan 4 kalori setiap gram

Protein: Didarab dengan 4 setiap gram

Lemak: Didarab dengan 9 setiap gram.

-------
Contoh:
-------

Satu hidangan Sos Cili yang mengandungi;

Karbohidrat = 53g (53g X 2 = 106 Kalori)

Protein = 1g (1g X 4 = 4 Kalori)

Gula (juga sejenis Karbohidrat) = 16g (16g X4 = 64 Kalori)

Jadi satu tuangan Sos Cili berjumlah 174 kalori!

.
.
.
.

Fuhhhh dah panjang ni. Banyak sangat nanti susah nak faham pulak.

Tapi ada sesuatu yang lagi penting perlu kita tahu kalau nak kurus.

Faham ke setakat ni?

Ada yang nak tahu lagi?

Puasa & Cara makan Set Kurus Shaklee


Cara makan Set Kurus Shaklee

Untuk customer saya yang telah pun buat belian Set Kurus Shaklee tapi  terlupa cara makan, khas untuk puasa, saya sertakan di sini:

Eksklusif untuk customer saya, sila claim eBook Rahsia Inch Loss in 2 Weeks ya :)

Sahur:
2 Sudu ESP semasa sahur, bancuh dengan apa-apa air sama ada sejuk atau suam. Asalkan bukan panas mendidih

1 scoop Cinch semasa sahur, bagus bancuh bersama fresh milk atau soya

Berbuka:
3 biji Alfalfa selepas berbuka dan moreh (makan selepas tarawih)

2- 3 biji Lecithin selepas berbuka

2 biji Herblax selepas berbuka (hanya pada hari minggu)

2-3 biji Omega selepas berbuka

1 sachet Cinch Tea bancuh dengan air panas mendidih- memang superb sgt kalau ambil lepas berbuka sebab Cinch Tea ni pembekal tenaga Instant. Mata kuyu boleh terus membulat segar! :D

Khidmat nasihat tentang cara kurus secara terperinci hanya eksklusif untuk anda yang buat belian Set Kurus Shaklee dari saya.
Untuk yang berminat nak mencuba Set Kurus Shaklee dan tampil langsing di Hari Lebaran, boleh hubungi saya di 018- 2003707 :)

Jom kita langsing langsing menjelang rayaaaaa ^_^

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.