"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Riakkah aku..??

Riakkah Aku....??
>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, aku ingin menamatkan karier sebagai seorang juruteknik swasta untuk menjadi suri rumah tangga sepenuh masa??
>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, kini aku sudah mampu menjana pendapatan 5 angka sebulan walaupun aku berada di rumah??
>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, aku dibayar bonus kereta RM1400 sebulan oleh Shaklee, sedangkan dulu aku tidak pernah menerima elaun kereta. Paling ada RM200 elaun petrol ketika bekerja sebagai juruteknik swasta kerana bekerja 11pm-7am??
>> Riakkah aku bila mana ku khabarkan, "anak2 Shaklee" ku sudah mampu menjana pendapatan 4 angka sebulan, ada yg dulu suri rumah tanpa pendapatan sudah mampu menjana RM7k dari rumah, malah ada yang berjaya mendapat tambahan pendapatan 4angka untuk menambah perbelanjaan perkahwinan??
>> Riakkah aku bercerita akan kegembiraan ku dapat lebih masa bersama suami dan keluarga??
>> Riakkah aku berkongsi kesusahan bersama suami ku dgn menyumbangkan sedikit pendapatan yang ku peroleh dari bekerja di rumah??
TIDAK... aku tidak berasa riak dgn apa yg aku kongsikan kerana aku tahu REALITI keadaan manusia di zaman ini.
Aku bercerita kerana aku ingin BUKTIKAN bahawa ADA JALAN KELUAR dari kemelut permasalah ini!!
Maaf!!
>> Aku tidak teringin membeli handbag baru dgn bonus yg kuperoleh
>> Aku tidak teringin menghabiskan RM membeli tudung atau pakaian berjenama
>> Aku tidak teringin tinggal di rumah yang gah dgn habuan mewah yang diberi kpd ku
Cukuplah sekadar aku mampu mengembirakan ibu dgn sedikit huluran wang utk nya, cukuplah bagiku, amal jariah yang bertambah hasil sumbangan yg tidak seberapa, cukuplah dgn aku mampu menampung perbelanjaan sekolah tahfiz para pelajar yang berjuang pada jalanNya, cukuplah andai aku mampu mengurangkan kerisauan suamiku dgn kos sara hidup yang tak masuk akal!
Dan aku yakin, banyak kehidupan yang dapat ku sentuh dgn PELUANG BESAR yang diberi kepadaku...
>> Aku ingin menunaikan impian kaum hawa untuk mereka mencari jalan menjana pendapatan di rumah
>> Aku ingin para ibu tersenyum apabila tidak lagi risau akan keselamatan anak2 yang ditinggalkan dgn pembantu, nursery dsb
>> Aku ingin melihat lebih banyak muka yang tenang kerana tidak perlu menempuh jam, atau meninggalkan keluarga berminggu2 demi mencari sesuap rezeki
Aku ingin membantu mereka yang memerlukan!
Maaf..aku tidak mampu merealisasikan semua ini tanpa SEBUAH KUNCI
Kuncinya adalah...
YOURSELF....DIRI ANDA
Kalau anda sendiri tidak berusaha untuk keluar dari permasalahan hidup anda, jgn terlalu banyak merungut, mengeluh, komplen dsb.
NOW YOU DECIDE!!
** entry ini ditujukan khas untuk mereka yang memerlukan jalan keluar dari masalah hidup. Andainya anda sudah selesa dgn kehidupan anda, jgn bimbang. Anda tidak perlu terasa hati dgn coretan saya ini.
salam ahad buat semua pembaca blog saya :)
"Ya Allah, letakkanlah akhirat di hatiku dan letakkanlah dunia di tanganku..."
Ingin menjana pendapatan 4-5-6 angka dari rumah.
PM / WHATSAPP 0182003707

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.