"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Jantung @ stroke??

Jantung @ stroke??
Mulanya pembuluh darah clean dan clear.. bawak aliran darah dan oksigen ke jantung dan otak.
Tapi sbb pemakanan kita yang berminyak.. margerin.. berlemak..(kolestrol jahat) mulalah timbul pula di pembuluh darah.. semakin lama semakin menebal.
Tika ini mungkin tanda paling ketara ialah pening kepala. So.. sila check tahap kolestrol anda. Kolestrol tinggi bermaksud kolestrol jahat lebih banyak dari kolestrol baik. Jika tak dirawat.. kemungkinan strok @ serangan jantung terjadi.
Kolestrol baik spt asid lemak omega 3 dan coQ10 membantu utk mengurangkan kolestrol jahat.
Jika dibiarkan, kolestrol jahat semakin tebal di salur darah dan ruang aliran oksigen  & darah semakin sempit tidak sampai ke jantung.. di situlah serangan jantung mula terjadi.
Manakala stroke pula terjadi bila ruang aliran oksigen semakin sempit tidak sampai ke otak.
Kolestrol jahat yang tak dikawal dgn kolestrol baik boleh menutup salur darah dan menyebabkan ianya pecah!!
Bertindak sebelum kritikal. >> SET Jantung @ stroke.
Like & share.
PM / whatsapp 0182003707
Faizah. Id shaklee 916981
Fb : Lovely Faizah

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.