"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Keahlian Shaklee

-Apakah Shaklee?

Shaklee merupakan peneraju perniagaan & pembuatan suplemen / vitamin semulajadi terulung di dunia, berusia lebih 55tahun, dan lebih 30 tahun di Malaysia.
Walaupun begitu, selain suplemen, Shaklee juga mengeluarkan produk-produk lain. Boleh rujuk web Shaklee : www.shaklee.com.my

-Adakah Shaklee halal?

Ya. Produk Shaklee Malaysia disahkan halal oleh Islamic Service of America yang merupakan badan diiktiraf JAKIM

-Bagaimana saya boleh menjalankan perniagaan Shaklee?

Keahlian seumur hidup Shaklee boleh didapati dengan 3 cara :

1. Bayaran yuran RM75 (Semenanjung) / RM85 (Sabah & Sarawak)

2. PERCUMA dgn pembelian RM680 produk +caj pos RM10 (S'jung)/RM20(Sabah & Sarawak)

3. PERCUMA dgn pembelian produk bernilai RM800 (Semenanjung) / RM1000 (Sabah & Sarawak)

-Bolehkah saya memulakan bisnes ni dengan modal 0?

Boleh. Kumpulkan pesanan dari rakan, saudara atau pelanggan sehingga  mencapai RM680 atau lebih, kami akan daftarkan keahlian anda secara percuma untuk seumur hidup.

-Berapakah pembelian minimum yang perlu saya buat setiap bulan?

Di Shaklee, anda tidak dipaksa membuat belian minimum untuk kesinambungan keahlian. Sekiranya cukup minimum pembelian bulanan, anda layak mendapat cashback, jika tidak cukup, anda tidak layak mendapat cashback, namun keahlian TIDAK terbatal (ianya seumur hidup)

-Berapakah minimum belian untuk saya layak menerima bonus?

Belian minimum bulanan untuk layak bonus hanyalah lebih kurang RM480 sebulan. Anda boleh menggunakan ID Shaklee anda untuk membuat belian, juga boleh berkongsi ID anda dengan sahabat & saudara-mara

-Bagaimanakah cara untuk saya membuat belian?

Setelah mendaftar, gunakan ID anda untuk menikmati cashback. Belian  produk Shaklee boleh dilakukan secara tunai, kad debit atau kad kredit melalui :

1. Belian terus / walk in kecawangan berdekatan (Shaklee tiada stokis)

2. Belian melalui email 

3. Pesanan melalui fax

4. Pesanan melalui panggilan telefon

* Bagi cara 2, 3 & 4, produk akan dihantar terus ke alamat anda dalam tempoh 1-4 hari bekerja. Caj pos akan dikenakan sebanyak RM10 (Semenanjung) / RM20 (Sabah Sarawak) atau penghantaran percuma untuk pembelian RM800 (Semenanjung) / RM1000 ( Sabah Sarawak)

-Perlukah saya menyimpan stok untuk perniagaan saya?

Ini adalah pilihan anda. Anda boleh menyimpan stok atau meminta Shaklee mengepos terus kepada pelanggan anda setelah belian dibuat dengan ID anda (sistem dropship)

-Berapakah bonus yang saya boleh dapat dari perniagaan ini?

Tiada jumlah tertentu yang boleh ditetapkan untuk bonus anda. Ianya bergantung kepada usaha anda & keluasan rangkaian perniagaan anda. Bonus Shaklee boleh dinikmati serendah 2 angka sehinggalah ke 6 angka, malah tiada had.

-Bagaimanakah cara bonus Shaklee dibayar kepada saya?

Jika anda mempunyai akaun Maybank, bonus akan dikreditkan terus ke akaun anda pada 14 haribulan setiap bulan. Contohnya, belian sepanjang Januari akan dikira & bonus akan dikreditkan pada 14 Februari. Jika anda tidak mempunyai akaun Maybank, Shaklee akan menghantar cek secara pos di hujung bulan / anda mengambil sendiri cek di cawangan Shaklee bermula 15hb - 18hb.

-Adakah ganjaran lain selain tunai?

Ya. Shaklee menawarkan 3C - Cash, Car & Convention

1. Cash -
Ganjaran tunai meliputi :
# Bonus dari jualan kumpulan
# Untung runcit
# Bonus kepimpinan
# Insentif Coordinator (pangkat)

2. Car
# Apabila kumpulan anda telah berkembang dan mencapai jualan minimum yang ditetapkan, anda layak menerima tambahan 3% daripada keseluruhan. Ini dikenali sebagai insentif kereta. Shaklee membayar secara tunai. Terpulang kepada anda bagaimana untuk digunakan

3. Convention
# Selain mengumpul uv (unit value) bagi setiap pembelian, anda juga berpeluang mengumpul mata untuk percutian dalam negara dan antarabangsa.

Mata dikira berdasarkan:
i ) Jualan kumpulan ; lebih kurang RM930 menyumbangkan 1 mata

ii) Pendaftaran ahli baru dengan pembelian RM650 ; menyumbangkan 1mata

iii) Penghasilan leader baru. Seorang supervisor (dgn jualan RM9000 sebulan);  20 mata

iv) Kenaikan pangkat ; ni ada jumlah tertentu ikut jadual, semakin tinggi pangkat, semakin banyak mata.

Percutian ini terbahagi kepada 2 :
1. Percutian dalam negara
2. Percutian antarabangsa atau Umrah Ziarah bagi Muslim Leader.Umrah ditawarkan setiap tahun, destinasi percutian lain adalah berbeza mengikut tahun.

-Jika saya menyertai group Blogfaizah.blogspot.com (lovely zms), adakah saya perlu menghadiri mesyuarat pada tempoh tertentu?

Tidak. Dalam group lovely zms, kami menjalankan online coaching, secara berkumpulan / individu. Perjumpaan offline ada dijalankan sekali-sekala tetapi ianya tidak diwajibkan. Kami mempunyai leaders dari setiap negeri di Malaysia dan rata-ratanya berjaya hanya dengan online coaching individu dan melalui support group lovely zms & Jutawan kami.

-Berapa lamakah tempoh masa untuk saya mencapai bonus 4-5 angka?

Ianya bergantung kepada usaha anda. Ada leader yang mencapai 4 angka selepas 1 bulan, 3 bulan malah 1 tahun menyertai Shaklee. Ia bergantung kepada individu.

-Perlukah saya mencari downlines / rakan niaga?

Permulaan bisnes Shaklee adalah perkongsian kebaikan produk dari hati & pengalaman anda sendiri. Tanpa downlines /rakan niaga, anda juga boleh mencapai pangkat supervisor & menikmati peratus bonus tertinggi iaitu 21%. Namun, sekiranya ada antara pelanggan yang ingin menjadi ahli / downline / anak Shaklee anda, ini adalah peluang untuk anda berkongsi ganjaran Shaklee dengan beliau. 

Berminat untuk sebarang pertanyaan dan mendaftar ahli, hubungi saya:

Nama : faizah Amat Sahri
No Telefon : 0182003707 / 0173214707 (whatsapp @ viber @ wechat)
Email : faizah85@gmail.com

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.