Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Letihnya Berpuasa! Jom sentiasa bertenaga dan kembalikan kesegaran sepanjang Ramadhan

Bulan Ramadhan menjelma kembali.

Alhamdulillah... kita masih berpeluang berpuasa pada tahun ini.

Kita semua bekerja. Jaga anak saja di rumah pun bekerja tau.

Berpuasa secara asasnya meletihkan. Disamping amalan berpuasa, amalan-amalan sunat yang lain juga memerlukan tenaga agar kita lebih kusyuk di dalam beribadah. Itu belum lagi mengambil kira “amalan-amalan tidur lewat tengok tv di malam Ramadhan”. =) Sudah pasti ada yang bakal tewas di tempat kerja.

Oleh yang demikian, bagi memastikan diri kita sentiasa cergas dan kekal bertenaga semasa bekerja, pemilihan makanan berkhasiat ketika bersahur amat penting kerana ia mampu memberi tenaga kepada anda untuk melakukan aktiviti seharian.

Penat, letih, kurang bermaya, gastrik dan pelbagai cabaran yang harus ditempuhi dengan sabar.

Apa kata tahun ni cuba set berpuasa shaklee... sangat sesuai jika anda ibu menyusu, mengandung, kanak-kanak yang ingin berpuasa, seseorang yang aktif, menghidap gastrik, selalu kurang bermaya dan jika anda seseorang yang sangat mementingkan kesihatan. 

Set berpuasa ataupun dikenali sebagai SET MIGHTY 3 GEMS  mampu membantu anda untuk lebih bertenaga dalam menjalankan aktiviti dan ibadah seharian.


Suplemen ni pun salah satu pemakanan berkhasiat yang mudah tau!

Mari kita lihat apakah kepentingan ketiga-tiga suplemen ini:-



[✿] ESP -

Didatangkan dalam bentuk serbuk yang diperbuat daripada 100% non-GMO soy protien yang lengkap dengan 9 asid amino perlu. Kesan positif mengambil suplemen ini adalah:-


✔ Bantu kekal bertenaga sepanjang hari. 
✔Pengambilan makanan berprotein tinggi di waktu sahur boleh membantu mengurangkan rasa lapar lebih lama kerana, kadar pencernaan & penyerapan protein adalah lebih lama berbanding makanan tinggi karbohidrat.
✔Sumber protein yang baik juga akan bantu menyerap kolesterol, mencantikkan kulit serta menganjalkan payudara. Pasti cun di pagi raya nanti.
✔ Gabungan kalsium dan protien di dalam ESP menjadi makanan tambahan untuk penghasilan utama susu ibu yang dapat diberikan kepada si manja kesayangan anda sepanjang bulan ramadhan.

[✿] Performance Drink –
Rasa oren yang menyegarkan!

✔ Rumusan esklusif Opticarb member kita KARBOHIDRAT bagi daya ketahanan dan elektrolit bagi penghidratan semula dengan segera.
✔ Bantu mengelakkan dehidrasi, dan dalam masa yang sama mengawal paras cecair di dalam badan sepanjang berpuasa. 
✔ Jika diminum selepas berbuka Performance Drink bantu anda untuk menambah semula tenaga. Pasti anda akan kekal ceria sepanjang puasa jika diamalkan sebelum tidur & sewaktu sahur. 


[✿] Mealshakes –
Berperisa vanila yang pati memikat rasa! Ia membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 jenis vitamin dan mineral yang penting.

✔ Sumber kaya dengan kalsium, dan serat yang membantu anda mengatasi masalah sembelit sempena bulan puasa.

✔ Sumber vitamin lengkap untuk keperluan harian yang tidak dapat dipenuhi semasa berbuka dan sahur.

Best2!


Meh kita tengok apa pandangan mereka yang dah try set ni sebagai sahur:

11oz susu dapat di pam walaupun puasa


Ibu hamil masih bertenaga berpuasa


Pukul 1.30pm masih bertenaga berpuasa dan buat kerja2 rumah


Review set puasa yang ohsem


Kenyang bertenaga berpuasa susukan anak sepenuhnya 


3 lagi EXTRA  Keistimewaan Set Sahur Instant/ Set Mighty 3 Gems (Gabungan ESP, Mealshake dan Performance Drink) kepada ibu menyusu

  1. Boleh meneruskan misi kurus sebelum raya. Dengan sahur instant ni, anda boleh bersahur tanpa makan nasi. Jadi nak makan apa untuk tahan kenyang yg lama? Cukup ke sekadar Set Sahur Instant ni? Cukup! Tapi ubahsuai resepi. Anda boleh cuba blend esp, mealshake, performance drink dengan 3-7 biji kurma, tambahkan buah-buahan lain jika mahu, boleh juga ditambah madu. Nak lagi sedap campurkan badam. Wallah mmg cukup keperluan protin, karbo, serat. Apepun ibu menyusu yang menyusu sepenuhnya dan mengepam di tempat kerja lebih senang menguruskan badan berbanding yang tidak menyusu walaupun makan banyak.
  2. Bertindak sebagai backup meal jika terbangun lambat untuk sahur. 10 minit lagi nak azan, nak masak nasi kompem tak sempat kan. Takkan taknak puasa pulak. Jadi bekalan 3 gems plus kurma sngt membantu memberi tenaga kepada ibu menyusu yg bekerja. Surirumah pun kerja juga kan :)
  3. Boleh meneruskan misi mengepam susu tanpa risau susu drop ketika puasa. Mighty 3 gems boleh juga bertindak untuk menten pengeluaran susu ibu kerana kandungan yg ada dalam ESP, Mealshake dan Performance Drink. Tambahkan kurma ya untuk lebih bertenaga dan banyakkan susu. Bancuh ketiga2nya serentak membantu mengelakkan dehidrasi dalam badan dan meningkatkan tenaga walaupun menyusu atau mengepam.
Thanks for reading! ;)




Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULATNSI PERCUMA, PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE ATAU DAPATKAN SET ENERGY PUASA /  SET MIGHTY 3 GEMS YANG BEST NI:

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "SET PUASA"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.