Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

EVENING PRIMROSE OIL (EPO) VS. GLA COMPLEX SHAKLEE

Assalamualaikum,

Hari ini saya nak berkongsi dengan anda tentang salah satu produk Shaklee, iaitu GLA Complex, yang sering dikaitkan fungsinya yang lebih kurang sama dengan Evening Primrose Oil (EPO).

 EVENING PRIMROSE OIL (EPO) VS. GLA COMPLEX SHAKLEE

Apa beza GLA dan EPO? Shaklee ada jual EPO ke?

1) EVENING PRIMROSE OIL (EPO)

Ok, ramai antara kita yang dah pun mengenali Evening Primrose Oil (EPO) sebagai vitamin yang baik untuk wanita kan. Ia banyak dijual di farmasi-farmasi. 

Sebenarnya, dalam Evening Primrose Oil (EPO) itu ada GLA (GAMA LINOLEIK ACID). 

GLA merupakan bahan binaan bagiPROSTAGLANDIN, yang merupakan bahanHORMON dalam badan. 

Jadi sebab itulah Gama Linoleik Acid ni bagus untuk menstabilkan kembali hormon dalam badan, terutama bagi wanita yang ada masalah hormon tidak stabil ataupun disebabkan menopaus. 

2) GLA COMPLEX SHAKLEE

Tapi ramai yang TAK TAHU bahawa dalamMINYAK BORAGE juga ada GLA. Malah, ia mengandungi lebih dari KANDUNGAN 2 KALI GANDA GLA dalam EPO. 

Minyak Borage juga adalah 3 KALI GANDA LEBIH MUDAH DISERAP oleh badan (bioavailability) dan 3 KALI LEBIH BERKESAN dari EPO. 

Oleh sebab itu, GLA COMPLEX SHAKLEEmenggunakan BUNGA BORAGE sebagai BAHAN UTAMA. 

Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang mana ia adalah sumber terbaik OMEGA-6. 

Shaklee mengestrak GLA dari Borage yang ditanam secara organic dikawasan Sakatchewan.

Kenapa produk Shaklee disebut GLA COMPLEX. Kenapa tak disebut Minyak Borage sahaja?


Ini kerana GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi Minyak Borage dan juga bahan-bahan berikut:-
  • Asid Gamma Linolenik (GLA) 
  • Asid Linolenik (LA)
  • Minyak Bunga Matahari 
  • Vitamin E
Kombinasi ini adalah untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.   

Bioavailabiti (kadar penyerapan) juga telah dibuktikan secara klinikal di mana ia mampu menyerap ke dalam sel dan tisu dengan lebih baik. 

Kesegaran dan keberkesanannya terpelihara oleh ShakleeGuard, anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan. 

Jadi, sekarang anda dah ada jawapan yer sama ada nak beli EPO atau GLA Complex Shaklee. 

Anda nilaikanlah sendiri. Jadilah pengguna yang bijak. Jangan pening-pening lagi. Hihi...

Saya dan rakan-rakan saya yang cantik dan jelita semuanya memilih GLA Complex Shaklee.

GLA Complex ni sesuai untuk WANITA sahaja ke?

Ok, ramai juga yang bersalah anggap bahawa GLA hanya untuk wanita. 

Sebenarnya supplemen GLA asid linoleik adalah sama penting dengan asid amino yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh manusia. Ianya hanya diperoleh dari makanan.

Ianya sangat penting untuk kanak-kanak (potong gel lembut dan campurkan isinya dengan makanan),remaja, dewasa, dan juga lepas menopaus dan andropause (menopaus lelaki).

MANFAAT GLA COMPLEX SHAKLEE


1. Herba Tradisi Yang Dipercayai
Borage adalah herba kegemaran orang barat. Ianya merawat ulser, mengeluarkan virus, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf dan meningkatkan stamina.

2. Mengawal Selia Estrogen dan Testosterone
GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan perempuan, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

3. Melambatkan Menopaus
Memperbaiki keadaan Menopaus seperti, hot flashes, insomnia, ketidakhadaman, depresi. Pengambilan jangka panjang akan melambatkan penuaan, mengetatkan uterus, memberi tone kepada uterus untuk kulit lebih muda.

4. Memperbaiki Prostatomegaly
GLA memperbaiki masalah prostat lelaki dan masalah kerap kencing.

5. Menentang Kanser
GLA adalah anti-oksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

6. Memperbaiki Inflamasi Kulit
Ianya mengurangkan inflamasi kulit, eczema, alergi, kegatalan, kulit kering, memperbaiki bintik penuaan, tinea, kurap, Ianya juga meringankan sakit dan bengkak yang terjadi dari rheumatism, arthritis.

7. Menghalang Komplikasi Diabetes
Merendahkan gula darah, berkesan untuk diabetes semasa hamil dan usia tua. Meringkan kebas dan kesakitan disebabkan oleh gula darah yang tinggi.

8. Pelangsingan dan Menghalang Tambah Berat Badan
Merendahkan kolesterol LDL, menghalang penambahan berat badan dengan berkesan, memberi tone kepada kulit dan otot untuk wanita secara berperingkat untuk mencapai bentuk badan cantik, menghalang penambahan berat badan. Ambil masa perut kosong untuk mengelakkan keasidan hiper.

9. Menghalang Tekanan Darah Tinggi
Menghalang pembekuan darah, merangsang peredaran darah, pengembangan salur darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, mengelakkan masalah jantung seperti arteriosklerosis, dan myocardial infraction.

10. Memperbaiki Tekstur Rambut
Memperbaiki rambut kering dan keadaan rambut gugur.

11. Hiperaktif dan Autisma (ADD/ADHD)
Dibuktikan secara klinikal bahawa GLA minyak ikan memperbaiki keadaan kanak-kanak seperti berautisma, sukar memberi tumpuan untuk belajar dan hiperaktif.

Thanks for reading! :)



Ingin mendapatkan supplemen yang sesuai untuk anda dan keluarga?
Ingin menjana pendapatan 4-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULATNSI PERCUMA, PELUANG PERNIAGAAN SHAKLEE ATAU DAPATKAN GLA COMPLEX YANG BEST NI.

------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "GLA COMPLEX"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.