Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

11 fakta tentang vitalea

Multivitamin No 1 dunia. Bestnya... VITALEA namanya. Asas kepada vitamin2 lain.

Kenapa multivitamin ni terbaik dan patut dipilih?? Mesti ada faktanya kan...

Okeyh!! Jom tengok fakta VITALEA.




Fakta Vitalea Shaklee #1

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha... so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee.

Bentuk pun bukan tablet cam sekarang ni, die liquid dalam botol. peningkatan teknologi dah merubah bentuknya kepada yang lebih mudah iaitu tablet dan dikenali sebagai Vita-Lea.

Fakta Vitalea #2

Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.

12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Fakta Vitalea #3

2 tablet ‪Vita-lea‬ bersamaan 40 jenis lauk. Tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah
Tetap perlu makan macam biasa cuma tak perlu sampai 40 jenis lauk...

Fakta Vitalea ke #4

Tablet multivitamin paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia

Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil

Tak percaya? Boleh buat experiment sendiri, ambil sebiji Vita-lea rendam dalam air, catat masa berape minit die akan larut

Dan cek ape jadi kat air tu?

Vita-Lea Fakta ke #5

Semua orang perlukan vitalea.. kerana ia supplements asas. Kanak-kanak pun boleh ambil sebab tu ada ‪Vitalea For Children (juga promosi beli3 free 1)‬. Istimewanya ‪‎Vita-lea‬ ni ia sangattttt pantas diserap oleh tubuh kita..

#Vitalea juga mengandungi teknologi salutan micro.. Dan ia bukan sebarang multivitamin biasa kerana Vitalea menjalani 340 ujian kawal mutu..

Yang lagi best harga pun murah!!

Fakta Vita-lea ke #6

Pengambilan secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko sakit sebanyak 65%

Rajinkan diri ambil suplemen InsyaAllah jarang anda kehospital, kalo pegi pun melawat orang...

Fakta Vita-lea ke #7

Vita-lea merupakan salah satu rahsia Tun Mahathir kekal sihat diusia emas. 
Pemimpin yang disegani kawan dan lawan, lantang bersuara diperingkat antarabangsa rupa-rupanya pengguna produk ‪ Shaklee‬.

Saya yakin Tun M memilih Shaklee berdasarkan keyakinan yang tinggi akan kualiti produk Shaklee.

250 juta usd dilaburkan untuk ujian klinikal dan RnD. Bukan hanya untuk Tun M tapi untuk kita semua menikmati product yang berkualiti, selamat dan semulajadi.

Fakta Vita-lea ke #8

Vita-lea ade iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luke pendarahan besar.

Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida

Contohnye besi mudah berkarat bila didedahkan diudara...

Fakta Vitalea ke#9

Vitalea telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

Fakta Vita-lea ke#10

Biasanya orang yang malas-malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vita-lea, kerana dah complete semua ada. Biasanya orang-orang ni kaum Adamla (maaf ye). Tapi diorang ni akan istiqamah ambil Vitalea sebab dah rase manfaat dan perbezaannya dengan sebelum ambil Vitalea.

Ada sorang customer tu, doktor lelaki die memang ambil Vita-lea je, advice ambil lain memang die takmo, katenye ni je dah cukup. So untuk encik2 suami yang liat-liat nak makan vitamin tu mungkin kite boleh suggest ambil Vita-lea Shaklee. Mesti umphhh...

Fakta Vita-lea ke#11

Ini yang saya paling suka, dalam Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving). So ia sangat membantu orang-orang yang nak diet untuk elakkan food craving. Hakikatnya, badan minta nak makan dengan kerap bukan sebab lapar tapi sebab nak nutrisi. Tapi!! Kebanyakannya akan makan, makan, dan makan tanpa hirau nutrisi. Jadi, makin gemuk lah kann.... hehe.

Aha.. amacam?? Memang best rasa nak makan VITALEA ni. Memang uolls wajib makan..



------------------------------------------------
Saya pengedar shaklee anda.

MEMBANTU MASALAH KESIHATAN ANDA DENGAN VITAMIN SEMULAJADI

Konsultansi & cara pengambilan vitamin Shaklee esklusif untuk pelanggan:

========> HUBUNGI ZA <==========
https://www.facebook.com/messages/LovelyBeautyVitamin?ref=hl

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 "vitalea"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH ABC

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

♡♡♡ za /iz
018-2003707 / 017-2187915

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.