Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Supplemen Vitamin E BOLEH sebabkan kanser

Hai semuaa.. Bagaimana dengan hari anda harini?

Semlm saya dapat sms dari one of my loyal customer, Pn amina.. dia WHATSAPP ke saya gambar dibwh ni "Supplemen Vitamin E boleh sebabkan kanser".. Dia tanya.. "cemana ni za.. cuak ni. saya hari2 mkn supplemen Shaklee ni"..Saya sengih je.. Itu pentingnya ilmu dalam apa jua yg kita mkn dan kita lakukan ..

Bukan sekadar tiru2an... hhe.. Saya reply whatsapp dia.. saya jwb.. "Haah.. mmg boleh sebabkan kanser, bukan confirm kanser....tapi jgn risau .. Vitamin E Shaklee adalah dari sumber semulajadi.. bla bla bla".................Sbb tu artikel tu tajuknya boleh.. bukan dia kata confirm kanser kalau mkn vitamin E.. Maksudnya kalau kita tak ikut guideline dlm memilih Vitamin E tak mustahil ia boleh membawa mudarat kepada badan... I'm not talking about jenama disini.... Bukan saya kata kene beli jenama Shaklee.. eh tidak... Anda bebas nak beli jenama apa.. as long pastikan ikut garis panduan dibwh ( Ia hasil tulisan Dr Bruce miller).. tidak memihak mana2 jenama..

Basically antara garis panduan utk memilih Vitamin E adalah:
1. Pilih Vitamin E yg bersumber semulajadi ( boleh lihat pada label.. ada huruf d kecil (d-alfa tocoferol) menunjukkan ia sumber semulajadi. satu huruf 'l' or 'dl' menunjukkan ia sumber tiruan or kimia)
2. Cari perkataan mixed tocopherol dlm label
3.Pilih Vit E yg berserta selenium
Sumber semulajadi adalah lebih baik kerana ia lebih mudah diserap oleh badan berbanding sumber kimia/tiruan
_______________________________________________________
Seperti saya... saya pilih jenama Shaklee sebab ia memenuhi garis panduan di atas:
Vitamin E Shaklee adalah bersumberkan asli
Vitamin E Shaklee terdiri daripada Vitamin E d-alpha tocopherol concentrate and d-alpha tocopheryl acetate
Vitamin E Shaklee lengkap dengan Selenium [as selenium yeast]*

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
_________________________________________

jika anda berminat, jom hubungi saya :)

========> ORDER SEKARANG <==========
https://www.facebook.com/messages/Lovelybeautyvitamin

SMS.call atau whatsapp hubungi Faizah : 018-2003707 "VITAMIN E"

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.