Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Kurus dan rendahkan kolestrol tinggi dengan SAPONIN Alfalfa???

KESEMPATAN DALAM KESEMPITAN

Woaa!! Pregy momy mmg tidur tak lena @ susah nak tidur ke ek? 36w tak boleh  tidur. Sekarang 1am da ni..

Jadinya saya study la pasal kurus.. hihi. So nak update blog ni.. ;)

Ilmu baru saya nak share terutama pada yang nak kurus dan rendahkan kolestrol.

>> 2 perkara yang mungkin anda tak tahu tentang ALFALFA. >>> Dan, apa itu SAPONIN?

Soalan satu: Ada orang tanya, betul ke alfalfa boleh merendahkan kolestrol???

Jawapannye, Yes.

Keyword dia: saponin. Dalam alfalfa ada saponin. Saponin pulak bertindak  “menarik” kolestrol dalam darah. So selepas konsisten ambil alfalfa selama 8 minggu insyaAllah paras kolestrol jahat menurun.

Nak kajian ya... nah!!

>>>
In a recently completed clinical study of 45 patients, Dr. Lawrence Rink, a clinical professor at the Indiana University School of Medicine found that 1120 mg. of alfalfa sprouts daily substantially reduced cholesterol. The six-week study, concluded in February, showed levels of LDL (bad) cholesterol declined an average 16.6% and HDL (good) cholesterol increased an average of 11.2%.

This research is the first known human trial using alfalfa sprouts, although several studies using alfalfa were run in Europe in the 1990’s.

The subjects of the Indiana study were randomly assigned to one of three groups: a placebo pill; 1120 mg. per day; or 2240 mg. per day. The patients entered the study with over 50% taking statin drugs (Mevacor, Lipitor, Zocor) and over 60% suffering from coronary artery disease. More importantly in the soon to be published report, C-reactive protein, a blood marker of inflammation, which in high levels increases heart disease risk, was significantly reduced.

Sumber: alfalfa

Soalan dua: Betulke boleh kurus ni? Macam mana pula ALFALFA ni boleh bantu kurus??

Jawapnnya: Alfalfa kaya dengan fiber. Fiber pulak lumrahnya kenyang, beri tenaga dan detox. Makanya, alfalfa yang tadinya ada saponin seperti span yang sedut kolestrol jahat, dia sedut juga lemak jahat ibarat span dan detox singkirkannya.

;) so boleh lah bantu program kurus uolls!

>>Saponin tu apa? Saponin ni item dalam alfalfa ibarat span yang menyedut kolestol jahat.

Hehe~~ antara sebab saya gemar amalkan alfalfa. ALFALFA COMPLEX Shaklee feberet saya!

Jomm klik2 apa bezanya ALFALFA COMPLEX SHAKLEE & benefitnya..

Nak dapatkan ALFALFA COMPLEX dari saya pun boleh saja.. yang nak cuba ALFALFA boleh hubungi saya..

•• konsultansi percuma dan sentuhan personal  untuk yang plan nak kurus. Boleh juga join PROGRAM KURUS SEMUDAH A.B.C yang saya kelolakan.

>>>>>>>>>

========> saya ZA <==========

SMS.call hubungi Faizah : 018-2003707 untuk tempahan ALFALFA COMPLEX

Intagram: lovelyzaiz

Atau boleh pm facebook saya:
goo.gl/uPkHX2

(๑‵●‿●‵๑) (๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)(๑‵●‿●‵๑)

PENGELOLA PROGRAM KURUS SEMUDAH A.B.C &
Pengedar shaklee Sijangkang, Telok Panglima Garang, Shah Alam, Damansara.
Pengeposan produk shaklee seluruh Malaysia, Sabah Sarawak, Brunei dan Singapura.

Faizah Amat Sahri

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.