Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

RAHSIA JANA INCOME 5 ANGKA DENGAN SHAKLEE

Bagaimana ada ramai yang setiap bulan pasti ada yang naik ranking dan jana 5 angka sebulan? walaupon untuk starting bisnez memerlukan kos pendaftaran hanya RM65 saja?

Bagi diri saya sendiri saya dah capai 5 angka bonus pada bulan ke 12! ya ini memang benar2 bonus. saya memang tak laburkan apa2 modal pada bisnez ni.
sebab masa saya bermula saya mendafar hanya sebagai seorang pengguna kerana belian supplemen yang saya masa tu seingat saya ALFALFA, LECITHIN, VITAMIN C, VITAMIN E dan HERBALX. Produk yang saya ambil memang sekadar makan sendiri.

Tapi bile berkongsi keahlian rupanya ramai pulak nak turut sama cuba.. Dari situ saya mula nampak peluang mudahnya bisnez ni. tiba2 ja saya yg tak tau apa2 boleh dapat side income dah!

income pertama saya rm80 lebih. wah sapa nak bagi kan..

kemudian seterusnya saya cuba cabar nak promote shaklee betul alhamdulillah saya dapat bonus bulan kedua sebanyak 2k. Maa sya Allah memang rasa seronok sangat. kemudian saya mula sasarkan segala peluang yang shaklee tawarkan. hingga sekarang dalam masa 16 bulan alhamdulillah bonus yang masuk makin berganda.

ok apa yg shaklee tawarkan tu? macamana nak capai 5 angka bonus?

Paling mudah kita target 3C iaitu

CASH, CAR, CONVENTION

CASH PROGRAM

1. BONUS KUMPULAN PERIBADI (21%)
dari sini kita dapat bonus peribadi (personal bonus) dan bonus berkumpulan peribadi iaitu dari uv poin kegunaan ahli kumpulan yang kita taja / yang daftar dengan kita iaitu sebanyak 21%!

2. BONUS KEPIMPINAN (LEADERSHIP BONUS)
Leadership bonus ni SHAKLEE bayar apabila kita melahirkan ahli yang buat jualan yang melayakkan dia jadi leader (breakaway). bonus kepimpinan ni boleh menjangkau hingga 6 level di bawah. percentage yang dapat boleh mencecah hingga 5%.

3. INCENTIVE COORDINATOR (hingga 1.5%)
insentif ni SHAKLEE bayar pada rank COORDINATOR, SENIOR COORDINATOR, KEY COORDINATOR, SENIOR KEY COORDINATOR dan MASTER COORDINATOR.

Dari jumlah 3 bonus je dah boleh capai hingga 5 angka tau? prinsipnya duplicate > help others to help others, lead others to lead others, teach others to teach others.  Dari sini la kita boleh up kan sale kumpulan. setakat ini saya pernah cecah hingga 150ribu jualan sebulan.

SHAKLEE ni adil. bila kita daftar ahli dalam kumpulan kita dan kita lead dia sehingga dia boleh bina empayar maka SHAKLEE pon bayar kita. yer nak naikkan anak2 jadi leader org atas2 ni bukan goyang kaki je.. goyang kaki tak jalan. kita kena sentiasa bagi tips, formula dan duplicate apa yang dah berjaya kita tempuhi. sebab tu la ada antara ahli saya yang boleh capai bonus rm7000 dalam masa 7bulan sebab makin lama makin mudah dan makin banyak tips kejayaan yg kita share dan perturunkan. orang lama ambil masa untuk experimen manakala yang baru tunggu apply mana yg dah berkesan je.

CAR PROGRAM

dalam SHAKLEE kita tak diberi sebijik kereta bila dapat car bonus. Tapi kita dapat dalam bentuk CASH juga iaitu sebanyak 3% lagi atas pencapaian berkumpulan.
dan nilai car bonus berubah2 ikut prestasi setiap bulan. bulan pertama saya dapat car bonus cuma rm1400 je.. sekarang car bonus semakin membesar. nak beli kereta apa? sukati keta lembu ke, BMW ke? sukati kita...

CONVENTION

Convention ni trip makan angin. Saya ni baru juga bermula dalam SHAKLEE baru masuk bulan ke 16 tahun ke dua.

masa tahun pertama saya start pon dah bulan DISEMBER. Trip makan angin ni kita kena kumpul point dalam 1 cycle (12 bulan) bermula dari MAC hingga FEBRUARY.

tahun pertama dalam masa 3 bulan saya TAK layak kumpul untuk trip mana2 dalam dan luar negara.
Lagipon saya tak ambil tau sangat pasal trip ni tu yang tak kisah sangat.

tahun ni pulak tahun kedua saya,.... alhamdulillah saya dapat kumpul 2 tiket untuk trip dalam negara.

trip luar negara tu aim saya untuk seterusnya. bleh bawak suami, mak bapak sekali melancong FREE ke ITALY! ha? sapa nak bagi? belum cukup 2 tahun dalam SHAKLEE dah boleh ikut trip! siap bawak suami lagi....

ada 2 pilihan sebenarnya untuk trip luar negara.. samada JORDAN atau iTALY.

ni la antara yang boleh anda dapat. saya dah rasa dalam 16 bulan income semakin melonjak. dapat TRIP national convention. bagi cycle ni fight untuk trip ITALY atau JORDAN pulak!!

Saya start dari taktau apa. Dari memang cuba2. Dari hanya makan sendiri. Kini hasil TAWARAN dalam SHAKLEE tanpa perlu melabur alhamdulillah hidup saya benar2 dah banyak berubah berbanding 2 tahun lepas. Ni masa tulis entry ni pon kat dalam bilik lagi.hihi ok.....nak g masak, kemas rumah lak...hhihi...... heaven of work at home mom!

So pilihla..peluang depan mata..Hanya perlu kesungguhan everything will be okay!

Lovely faizah

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.