Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Apa Kaitannya GLA dan Kesuburan


Ramai yang belum mengenali GLA dan tak tahu kebaikan GLA ini. Dah tak kenal macam mana nak tau kebaikannya..kan..bila dh kenal terus jatuh cinta pulak…
haa..camana tu. Sebenarnya tak rugi mengenali benda yang baik nii…GLA atau nama penuhnya Gama Linolenik Asid berfungsi menstabilkan hormon di dalam badan kita. Boleh diambil oleh lelaki dan wanita.
Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Kelebihan vitamin GLA Shaklee ini ialah kerana ia mengandungi vitamin E yang asli.
Jom..kenali kebaikan dan kelebihan GLA untuk badan kita>>
√ Membantu menstabilkan kitaran haid dan mengurangkan PMS atau senguggut
√ Meningkatkan kesuburan
√ Menyokong sistem imun
√ Menangani eczema
√ Memperlahankan penuaan serta mengurangkan jeragat dan pigmentasi
√ Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya
√ Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriiti sel
Siapa yg perlukan GLA Complex:
~ Period tidak teratur
~ Mencuba untuk hamil
~ Mencantikkan kulit
~ Diabetes, eczema, alergi dan beberapa lagi
Di sini juga saya ingin kongsikan bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?
Artikel ini dipetik dari permatacintaku.
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’.
Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^
Jadi, puan2 yang masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda.
Jadi, penting ya puan2 untuk mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.
Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex? Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur.
Ok..last but not least, Dibawah ini cerita antara mereka yang mengambil GLA:
.
.
.
.
Haa..itu dia citer antara mereka yang telah berjaya dan mendapat kesan positif dari pengambilan vitamin Shaklee. Rezeki datangnya dari Allah..namun kita mesti berusaha dengan apa cara sekali pun yang termampu, sebelum akhirnya kita tawakkal kepadaNya.
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease
Jika anda berminat untuk mencuba @~>~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sms / whatsapp ~ 018-2003707 (faizah)
Email~ faizah85@gmail.com
Shaklee ID ~ 916981

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.