Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Aiskrim Mealshake Oreo

Petang2 ni tekak saya rasa macam nak yang sejuk... tengok blog pakar cantik tadi. Teringin pulak rasanya nak cuba resepi aiskrim mealshake oreo yang buat saya terliooo..

Saya share resipi aiskrim yg super duper senang, berkhasiat dan rendah lemak dari blog tersebut. Resipi  asal ni dari my resepi..

Di tambah mealshake oleh empunya blog utk menambahkan khasiat dalam aiskrim yang super duper sedap ni

Resipi:

2 cawan susu hl biasa
2 cawan coffee mate
2 sudu mealshake
oreo dihancurkan2
oreo yg dipatahkan- guna chipsmore pula utk yg chunky ni

resipi ni beliau xguna gula sbb susu hl ni dah ada manis2 sikit, mealshake pun ada manis n manis oreo tu pun dah cukup, esen vanila pun tak perlu dah sebab dalam mealshake dah ada perisa vanilla...

Langkah Penyediaan:
1. Campurkan semua bahan2 kat atas tu then blend, sekejap je nak bg sekata semua

2. Bila dah blend terus masuk peti ais dan bila dah separa beku, keluarkan then masukkan
     biskut yg chunky2 ni, sedap sikit bila ada biskut yg chunky ni berbanding yamg dah hancur

3. Then biar dalam 6-8 jam sampai beku dah boleh makan, walaaaa nyum nyum sedap sgt
    mcm baskin robbin rasanya, wee~~ tak sabar nak cuba... tekstur pun lembut je n yg penting xmanis



Sedap sgt tau tryla ye pada yg dah beli mealshake tu, dari kita beli aiskrim kat kedai baik buat sendiri lebih jimat dan puas makan dan yang penting berkhasiat dan rendah lemak

Kalau taknak buat aiskrim, senang je campur susu, mealshake dan oreo, wauuu mmg sedap tau, cubala ye

mealshake ni mmg rasa manis2 cket tp gula yg digunakan tu bukan gula tiruan termasuk pewarna dan perasanya bukan tiruan. semuanya semulajadi!!

mealshake juga kaya dgn vitamin dan mineral di samping rendah lemak

JOM PAKAT BELI MEALSHAKE, MINUMAN YG SESUAI UTK SEISI KELUARGA

HUBUNGI SAYA UTK KONSULTASI PERCUMA

INDEPENDANT SHAKLEE DISTRIBUTOR
ID NO: 916981
Faizah
CALL/SMS/WASSAP: 0182003707

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.