Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Apa kepentingan Omega 3 untuk kesihatan?

Omega 3 tergolong dalam kumpulan asid lemak tak tepu yang penting (essential unsaturated fatty acids) yang mempunyai ikatan karbon-karbon berkembar pada kedudukan n-3 iaitu pada hujung methyl dalam molekulnya. Oleh kerana itu ia digelar Omega 3.


Omega 3 terdiri daripada tiga jenis asid lemak utama iaitu:

1. Eicosa Pentanoic Acid (EPA)

2. Docosa Hexanoic Acid (DHA)

3. Alpha Linolenic Acid (ALA)

Tentu anda selalu melihat singkatan EPA dan DHA pada label tin-tin susu yang anda beli di pasaran. Kini terjawablah sudah persoalan anda itu bahawa susu itu mengandungi tambahan Omega 3.

Anda tidak perlu mengingati semua nama yang disebutkan. Yang penting sekali, anda tahu ianya adalah Omega 3 dan khasiatnya untuk kesihatan anda. Supplement Omega 3 sudah mengandungi semua jenis khasiat yang dinyatakan, jadi apa yang penting ialah anda perlu memakannya setiap hari.   Omega 3 amat penting untuk kesihatan. Terlalu banyak kajian saintifik telah membuktikan kaitan yang amat kuat di antara Omega 3 dengan kesihatan yang baik.

Pada 8 September 2004, USFDA iaitu badan yang bertanggungjawab menjaga hal-ehwal perubatan di Amerika Syarikat telah mengeluarkan kenyataan yang menyokong Omega 3 (EPA & DHA) sebagai satu supplement yang boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Di antara kebaikan Omega 3 untuk kesihatan adalah:  
1.                   Mengurangkan risiko insiden serangan jantung
2.                   Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung
3.                   Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)
4.                   Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)
5.                   Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.
6.                   Mengurangkan risiko darah beku
7.                   Mengurangkan risiko pembentukan plak aerosklerosis pada dinding saluran darah yang menyebabkan pengerasan
8.                   Mengurangkan risiko darah beku di kalangan pesakit yang mengalami masalah saluran darah bengkak di kaki (varicose veins).
9.                   Mengurangkan KOLESTEROL Triglycerides & LDL  dalam darah & menaikkan paras KOLESTEROL BAIK (HDL) 
10.               Mengurangkan risiko darah beku yang menyebabkan penyakit strok dan serangan jantung (heart attack).
11.               Mengurangkan risiko mendapat STROKE (ANGIN AHMAR) sama ada jenis ischemia atau haemorrhagic.
12.               Mengurangkan risiko mendapat penyakit darah tinggi (hypertension) dengan mengurangkan masalah pengerasan saluran darah
13.               Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi bagi pesakit yang pernah mengalami masalah darah tinggi.
14.               Mengurangkan radang sendi dalam penyakit sendi Rheumatoids
15.               Mengurangkan radang usus dalam penyakit Crohn’s
16.               Mengurangkan masalah radang usus dalam penyakit Ulcerative Colitis
17.               Memberi kesan positif dalam penyakit SLE (Systemic Lupus Erymatosis)
18.               Memberi kesan positif dalam penyakit Asma
19.               Memberi kesan positif dalam masalah kulit Eczema dan Atopic dermatitis
20.               Membantu pesakit yang menjalani pemindahan organ (implant).
21.               Membantu dalam perkembangan otak bayi dan kanak-kanak. Susu ibu amat kaya dengan DHA (Omega 3). Oleh itu, banyak syarikat pengeluar susu yang menambahkan DHA dalam keluaran susu merekA.
22.               Kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak yang mendapat tambahan DHA dalam minuman susu mereka akan mengalami masalah hiperaktif (ADHD) yang kurang
23.               Kanak-kanak yang kekurangan Omega 3 dalam pemakanan mereka mempunyai masalah tumbesaran otak

Fuhhh...banyaknya faedah kesihatan Omega 3.
Oleh kerana itu...ambillah Omega 3 setiap hari & makanlah IKAN !!! setiap hari



Jika anda berminat untuk dapatkan Omega 3 dari suplemen semulajadi, saya syorkan OMEGA GUARD SHAKLEE.. Jom lihat apa yang istimewanya Omega Guard ni?

Apakah kebaikan Omega Guard Shaklee?

Melindungi Jantung Anda*
Omega Guard Shaklee membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.

Membantu Mengurangkan Risiko Penyakit Jantung
Satu penyelidikan yang menyokong fakta tersebut tetapi bukan muktamad menunjukkan bahawa pengambilan asid-asid lemak omega-3 seperti EPA dan DHA boleh mengurangkan risiko penyakit jantung koronari. 
Penyelidikan juga menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.

Ultratulen dan Bergred Farmaseutikal
OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.

Minyak Ikan Terbaik Di Dunia
Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Sumber : Shaklee Malaysia

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurna, penyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik

Kelebihan Omega Guard Shaklee Berbanding Jenama Lain

1. Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi ultratulen bergred farmaseutikal.

2. Ianya melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak Omega 3 paling tulen. 

3. Proses tersebut menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri dan sebagainya.

4. Ianya tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana hati ikan mempunyai toksin tinggi.

5. Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies.( tahap merkurinya terendah)

6. Ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi

7. Omega guard Shaklee(minyak ikan) lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 yang perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA.

8. Kandungan EPA dan DHA di dalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain iaitu 1 sajian membekalkan 990mg asid lemak omega 3


DIJAMIN HALAL & DILULUSKAN KKM
TIADA KESAN SAMPINGAN
SERVIS PANTAS & KONSULTASI PERCUMA



Siapa yang perlukan Shaklee Omega Guard Fish Oil ni!!!

Walaupun Offer utk beli 6 percuma 1, tapi rasa nak info pasal Omega Guard Shaklee nie juga la..hah

Kali nak share sapa yang patut ambik Omega Guard Shaklee nie..semua orang boleh ambik kebaikan yang ada dalam Omega Guard Shaklee tapi keutamaan pada siapa.. meh la kita tengok2 dulu.. mana tau anda tergolong dalam golongan yang memang memerlukan Omega Guard Shaklee nie . 

a) Ibu hamil


- sebab ia akan membantu perkembangan otak bayi semasa di dalam kandungan

- mengurangkan risiko kelahiran bayi pra matang

- mengurangkan risiko gila meroyan selepas kelahiran

- mengawal kenaikan berat badan yang akan mencanak naik semasa hamil



b) ibu yang menyusukan



- Omega akan menyalurkan khasiat omega-3 untuk sistem imunisasi badan kanak-kanak serta membantu perkembangan otak kanak-kanak.

- sangat membantu penurunan berat badan ibu tanpa menjejaskan penyusuan ( ibu-ibu yang dalam pantang wajib ambik ni tau..nak slim kan??)

c) kanak-kanak

- Omega Guard sangat membantu pertumbuhan badan yang sihat selain meningkatkan kecerdasan otak

- memperkuatkan sistem imunisasi badan terutamanya untuk kanak-kanak yang sering demam,selesema, batuk, athma dan eczema



d) mereka yang ada masalah berat badan

- Omega sangat membantu pembakaran lemak dalam badan dengan lebih cepat berbanding lecithin

- meningkatkan hormon leptine yang mana ia sangat membantu anda untuk mengawal selera makan.

e) mereka yang sering mengalami masalah kesihatan

- maksudnya mereka yang kerap batuk berkahak, dan selesema yang berterusan (try la Omega ni pasti batuk dan selesema anda akan berkurangan)

- sering mengalami sakit sendi dan ada masalah kolesterol yang tinggi
- sakit strok
- ada penyakit darah tinggi


* perlu diingatkan ye, jika anda sudah mengambil Omega Guard ini, maka anda wajib untuk monitor water intake anda ye..at least 3liter air kosong dalam sehari..barulah anda akan dapat merasai benefit Omega ni pada anda.



Sebarang pertanyaan:

sms/whatsapp/viber/Wechat: 018-2003707 @ 017-3214707
emel: faizah85@gmail.com
fb: LoVely FaiZah

SHARE & LIKE PAGE & ARTIKEL INI

1 comment:

  1. Promosi Disember 2013:

    Apa kelebihan beli produk ketika promosi sedang berlangsung?

    Jika anda membeli satu set promosi iaitu 6 botol Omega Guard, anda berhak untuk menikmati :

    ~ satu botol Omega Guard bernilai RM136 secara PERCUMA
    ~ mendapat keahlian Shaklee PERCUMA bernilai RM65
    ~ layak menerima BONUS TUNAI
    ~ jika banyak sangat nak beli 6 botol tu, anda boleh berkongsi dengan teman sekerja dan sama-sama menikmati khasiat Omega Guard Shaklee kerana ia benar-benar istimewa!

    ReplyDelete

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.