Followers

"Ya Allah, aku berlindung denganMu daripada keluh kesah dan kesedihan, dan aku berlindung denganMu daripada kelemahan dan kemalasan, dan aku berlindung denganMu daripada sifat pengecut dan bakhil, dan aku berlindung denganMu daripada bebanan hutang dan daripada penindasan manusia."

Facebook Badge

Kaitan Keletihan dan kemalangan

Budaya kerja pemandu lori, dia tukang angkat, dia tukang bawak lori, memang penat.
walaupun keje drebar ni org lain kata seronok sbb boleh jalan2...tak seindah yg dibayangkan...apa kata..kalau pergi tempat yang sama bertahun2.. keletihan memandu beratus2 kilometer~~

bukan je pemandu lori penat driving.. pemandu kereta pun sama.. Memandu untuk jangka masa yang lama tanpa berhenti rehat adalah punca keletihan. dan.... KELETIHAN semasa memandu merupakan punca utama kemalangan jalan raya. Kemalangan sebegini boleh terjadi pada bila-bila masa, tetapi masa paling kerap ialah di antara pukul 10 malam hingga 8 pagi dan awal pagi hingga tengah hari. Elok2 nak bercuti jadi benda lain pulak kalau keletihan / mengantuk (Gambar hiasan : Google)



Saya dan Suami amalkan ESP + performance Shaklee yang Membantu Mengatasi Masalah Keletihan, Penat & Kurang Bertenaga:



>>ESP Soy Protein Isolate Powder - Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten. Juga mambantu mengurangkan stress.



>>Performance Shaklee - * Membantu mengurangkan penyah-hidratan (kurang air, kehausan) kerana Performance Drink dilengkapi dengan kandungan natrium yang membantu mempercepatkan penyerapan air ke dalam tubuh
* Mengandungi potassium, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium, dan chloride yang membantu membekalkan tenaga dan mengimbangi metabolisme air dalam tubuh
* Performance Drink dapat membantu memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, serta meningkatkan daya ketahanan otot
* Mempunyai lebih 67 % otot glikogen (sumber tenaga)

Sebarang pertanyaan:
sms/whatsapp/viber/Wechat: 018-2003707 @ 017-3214707
emel: faizah85@gmail.com
fb: LoVely FaiZah

SHARE & LIKE PAGE & ARTIKEL INI

No comments:

Post a Comment

 

Disclaimer #1

Sebarang penulisan di LovelyZaiz.com adalah perkongsian peribadi. Tiada kaitan dengan mana-mana pihak samada masih hidup ataupun yang telah meninggal dunia. Dilarang untuk mencetak/menyalin sekiranya bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu.

Disclaimer #2

Segala testimoni/penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukan bertujuan untuk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yang mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar perubatan.